Veckans läggning

Råd för v. 40

Vi är nu inne i oktober, det har blivit kallare och mer blåsigt ute. Den höstlika luften känns dock både hög och klar. Jag går ut för att plocka vackra höstlöv att använda till min läggning. Här kommer korten för vecka 40, de första sju dagarna av oktober månad:

Kroppen

8 of Cups

Detta kort insinuerar att du inte är riktigt nöjd över din fysiska tillvaro. Något får dig att känna dig ur balans. Det kan handla om din fysik, situationen hemma eller praktikaliteter på jobbet. Du har en tendens att skärma av dig från det som känns obehagligt. Kortet uppmanar dig dock att titta på detta. Är saker verkligen så som du föreställer dig dem, eller är det dina tankar som spelar dig ett spratt? 8 of Cups insinuerar att det finns mer gott där än vad du vid vissa tillfällen kan se. Det handlar om hur du angriper saken.

Sinnesrobönen av teologen Niebuhr lyder ”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.” Detta citat kan vara en fingervisning för dig just nu. Vissa saker måste man acceptera och förlika sig med. Andra kan man ändra. Hur ser det ut för dig? Vad kan du förändra och vad behöver du acceptera? Ibland är det enbart en attityd till något som behöver förändras- därefter är faktum inte så svår att acceptera. Du har allt du behöver, och en tacksamhet till det kan få dig att må bra. Jag vill gärna påminna dig om tacksamhetsritualen som jag skriver om i Råd för v. 33.  Att fortsätta med den, eller återuppta den gör under för att komma i ett mer positivt flöde!

Själen

IV. Power – Freyja

Man ser tydliga kopplingar mellan ditt inre, din själ och ditt psyke, och din fysiska kropp och tillvaro just nu. Här finns en vilja och en kraft att förändra sådant som du inte är nöjd över för tillfället (se det tidigare kortet 8 of Cups). Din viljekraft är stor och den sveper som en vind över din tillvaro. Ta vara på det, var modig och våga följ din kraft och dina impulser. På så sätt kommer en positiv yttre och inre förändring snart vara ett faktum för dig. Du är mitt inne i livets flöde, och ett flöde ska aldrig stå still. Det ska inte heller du som person göra för att kunna må bra. Din själ strävar automatiskt efter utveckling. Häng på, följ med i det!

Anden

King of Cups

Även här ser vi hur kropp, själ och ande hör ihop. Anden, ditt större jag, påminner om att dina känslor är en viktig inre kompass för dig. När positiva eller negativa känslor dyker upp är det bra att inte direkt agera efter dem, utan att först dyka in i själva känslan och fundera över vad den står för. Varför gör vissa saker ont i dig? Har det med själva händelsen att göra eller handlar det om dina tankar kring händelsen? Försök att nysta lite innan du reagerar i affekt på något eller någon. Och vad säger dina positiva känslor dig? Är det inte de som visar åt vilket håll du ska gå egentligen? Följ dem och fastna inte i de negativa energierna. Det är de positiva känslorna som är dina främsta vägvisare framåt i livet. De negativa korrigerar bara din rutt lite, men de finns inte där för att du ska gå vilse i dem eller för att hålla dig tillbaka. Du har som sagt allt du behöver. Följ livsflödet, säger även detta kort och håller med i vad det tidigare kortet sa. Du har en stor inneboende livskraft som är tidlös och aldrig sinar i dig. Var medveten om den.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *