Blogg, Magi för ditt inre

Budhhism, häxerier och kärleksarbete

Många av er som följer mig och min blogg har säkert listat ut vid det här laget att jag och många av mina vänner kallar mig för häxa. För mig innefattar det epitetet så mycket, och man kan i princip helt själv välja sin bana och skräddarsy den precis såsom du själv vill. Häxor är inte ambassadörer för någon tro som man inbillar sig vara ”rätt”, utan varje enskild individ ansvarar för att hitta sin egen väg i livet.

Som häxa kan du i princip kombinera din magiska syn på livet med vilken religion och livsfilosofi som helst. Magi finns överallt, och jag brukar roa mig med att titta på olika livsåskådningar och konstatera att “Det där är ju egentligen ett annat ord för magi” eller “Den där ritualen är väldigt lik något en häxa skulle kunna göra”. Till och med inom vetenskapen kan du hitta spår av vad vi kallar magi, tex inom kvantfysiken eller inom psykologi. Personligen är jag just nu väldigt fascinerad av Zen Buddhism, och insikterna där har färgat mig enormt som häxa på sistone. Jag känner inte att min tro att Zen är en möjlig rätt väg att gå har fått ta över på bekostnad av min inre häxa- tvärtom. På min resa har jag upptäckt hur magiska ritualer kan hjälpa mig att komma i kontakt med vad som verkligen är jag, och genom att manifestera vad jag vill åstadkomma med hjälp av energiarbete får jag därefter lättare att nå dit jag vill i mina meditationer.

Eftersom vi  nyligen firat Alla Hjärtans Dag denna vecka fick det mig att fundera kring Kärlek, och jag skulle vilja skriva lite om detta och samtidigt kombinera häxerier och Zen. Alla som varit lite nyfikna på magi och kanske googlat lite har säkerligen stött på en hel del kärleksbrygdsrecept, ritualer och ramsor som ska binda kärleken till sig på ett eller annat sätt. För mig är sådant magiskt inte rätt väg. En kärlek som man söker utifrån och som man föreställer sig som något som man vill få, är inte äkta kärlek, utan enbart något vi har skapat med våra tankar för att fylla något inom oss som vi tror att vi saknar. Kärlek är inget man får.Har man den utgångspunkten gör man kärleken till något som är villkorat och som ställer krav, vilket ju inte sann kärlek gör.

Den sanna, villkorslösa kärleken hittar vi inom oss själva. Den är inte beroende av prestation eller särskilda villkor för att existera, utan den finns bara där, flödande och vibrerande om vi bara tillåter den att få komma fram. Det är där, inom oss, vi ska satsa på expansion och överflöd.

Idag vill jag delge mig av några magiska knep där du vårdar din egen kärlek och riktar dig mot att den ska få växa.

Trädet

Ta reda på ett frö från någon frukt, gärna som du har skördat själv. Sätt dig med fröet i handen, känn och visualisera hur du fyller fröet med kärlek. För fröet mot ditt hjärtchakra en stund för att riktigt känna hur fröet dränks in i den kärlek som redan bor i dig. Säg gärna “Jag låter min kärlek växa i dig. Jag låter min kärlek växa med dig. Du låter din kärlek växa i mig. Du låter din kärlek växa med mig”. Plantera fröet i en kruka som du själv pyntar med kärleksfulla symboler. Hantera det du sått varsamt och kärleksfullt, och se hur kärleken i dig växer med plantan. Låt gärna växten få vara med dig då du mediterar eller utför kärleksfulla ritualer. Ni är starkt sammanbundna, i kärlek.

Kristalelr, aromaterapi, meditationer

Använd dig gärna av kristaller och aromaterapi för att underlätta för dig själv att få kärleken att växa. Rosenkvarts och jade är bra kärleksstenar. Ylang ylang och ros är kärleksdofter som jag föredrar.

Det finns många fina kärleksmeditationer att använda sig av. Bland annat vill jag tipsa om Kuan Yins meditation av Alana Fairchild som är guidad och finns på You Tube.

Osho´s heart chakra meditation där man använder sig av rörelser är också väldigt fin. Musiken till den finns på Spotify, men har du aldrig gjort den förr får du här en bild över hur meditationen ska se ut.

 

Lycka till. Kärlek är i sig magi!

Är du nyfiken på att samtala mer om kärlek? Anmäl dig till eventet Ett samtal om kärlek.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *