Första veckan i maj och fullmånevecka. Äntligen har vi sommar i både kalendern och väderleksprognos. Här kommer därför sommarens första veckoläggning:

Beskrivning saknas.

Din fysiska/praktiska aspekt

Eight of Swords

Mittenkortet står för din fysiska och praktiska aspekt. Här får du råd rörande handfasta ting såsom jobb, fysisk hälsa och hem. Den här veckan dyker 8 i svärd upp. En kvinna står med en ögonbindel och bundna armar mitt ibland åtta svärd som är nedstuckna i marken. Hon ser hel och oskadd ut, men hon kan inte ta sig någonstans.

Detta kort signalerar att du eventuellt kan komma att känna dig lite bunden till dina rutiner denna vecka. Det är mycket som ska göras och det blir inte så mycket tid över till annat. Rådet du får är att försöka slappna av och inte stressa. Tids nog får du mer frihet igen. Detta är bara en fas som du måste gå igenom.

Här får du också rådet att vara vaksam på dina tankar så att de inte stressar upp dig i onödan eller gör dig mer låst än du behöver vara. Se till att vara lite extra snäll mot dig själv den här veckan och respektera de behov du har vad gäller sömn, mat och fysisk aktivitet.

Din känslomässiga aspekt

Two of Wands

Längst nere till vänster har du känslokortet. Det berättar för dig om ditt inre känsloliv. Dina känslor är viktiga at lyssna på, därför har jag tagit beslutet att ha ett särskilt kort tillägnat dem. Här får du Two of Wands, som i den här leken symboliseras av den kända mannen i Wilmington som är avbildad i gräset. Mannen har en stav i varje hand och ser ut som om han tvekar kring åt vilket håll han ska gå.

Du kan känna fler olika sorters känslor denna vecka, och det är helt i sin ordning. Låt alla känslor få ta plats, oavsett vilken kvalitet de har. Vad du dock kan tänka på är att äga dina känslor själv. Skyll dem inte på någon annan, utan se dem som ett budskap till dig själv. Dina känslor pratar med dig och talar om vad du behöver. Kan du lyssna på dem och acceptera utan att döma dig själv eller någon annan.

Var nyfiken på dina känslor denna vecka, och välkomna dem precis som de är! ♥

Din mentala aspekt

7. The Magician

Här har du kortet som handlar om dina tankar och ditt intellekt. Där står  magikern i all sin prakt de närmsta sju dagarna. Han har ett stenaltare framför sig där fyra föremål ligger. Dessa föremål symboliserar tarotlekens fyra färger i den mindre arkanan, det vill säga alla våra fyra element. Magikern pekar med en stav upp mot himlen och med hela handen ner mot jorden.

Magikern har allt med sig. Han har jord, eld, vatten och luft och han har kontakt med både Fader Himmel och Moder Jord. Han har allt han behöver för att få saker gjorda. Han är en fixare och tricksare som inte tycker att något är omöjligt.

Det verkar som att denna vecka kommer det att hända en hel del på ditt intellektuella plan. Du planerar för framtiden, strukturerar upp arbeten och har en övergripande koll på din situation. Allt är möjligt i tankarna och du tar gärna på dig mentala utmaningar just nu. Det kan hända att även andra kommer till dig för att få ta del av ditt skarpsinne, och du finner njutning i att hitta nya lösningar just nu.

Din andliga aspekt

Ten of Sword

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att ingå i ett större sammanhang. Här kommer du i kontakt med varandet och kanske om varför du är här på jorden just nu. Kortet som visar sig för dig här är Ten of Swords. En man ligger ner med tio svärd i ryggen. Hans stav är avbruten. Hjälmen och skölden har ramlat av och ligger bredvid honom.

Det ser ut som att du inte orkar kämpa ren andligt just nu, att du tappar ork och fokus. Men vad är det som säger att den spirituella resan ska vara en kamp? Jag skulle vilja påstå att det är precis tvärtom. Genom att ge upp överlåter du dig till vad som är, och där, i varandet, kan du hitta något stort. Försök inte så mycket och krångla inte till det, utan låt livet ha sin gilla gång i stället. Andlighet handlar mer om ett förhållningssätt. Kan du se det stora, gudomliga i livets små händelser istället. Du kan göra både din rastning med hunden, din morgondusch och middagsdisken till en andlig upplevelse. Det räcker med att gå upp i närvaro. För där kan du hitta något stort.

Vilka tankar och känslor väckte denna läggning hos dig? Skriv gärna en kommentar.

Är du sugen på att boka en egen tid hos mig för att få en läggning som är både större och mer personlig? Jag tar emot både på plats och på distans nu. Kika gärna på mina tider via boka-knappen.

Kram och ha en fin junivecka!