Magi för ditt inre

Att arbeta med omedelbar sorg.

Jag jobbar förutom med tarot, healing och coaching mycket med inre magi för ökat välmående. Magi för mig innebär energiarbete, vilket jag egentligen arbetar med då jag jobbar med tarot och healing också, men magi handlar ofta om att arbeta med energier på mer handfasta sätt. Jag kommer att börja skriva en del om magi för ditt inre här på bloggen, och i vår planerar jag att hålla en kurs i just detta. Här nedan kommer mitt första inlägg, som handlar om att hantera omedelbar sorg.

Vårt inre speglar i mångt och mycket vårt yttre liv. För att kunna påverka det som finns utanför oss är det bästa sättet att fokusera på vårt eget inre. Om en förändring först sker i oss själva kan vi sedan se hur det runtomkring oss följer med.  Det är med utgångspunkt från vårt djupaste inre vi kan påverka på riktigt.

Jag kommer till att börja med att skriva mycket om hur vi kan jobba med olika känslor inom oss och använda oss av magiska knep för att lättare nå ett liv i välmående och balans. Idag tänker jag fokusera på en av de djupaste av våra känslor- sorgen. Hur kan vi hjälpa oss själva när vi precis har förlorat någon som antingen har lämnat jordelivet eller lämnat oss på annat sätt?

Under den mest akuta och omedelbara sorgen brukar det vara svårt att ta sig för några komplicerade ritualer eller tänka kreativt överhuvudtaget. Men det finns många enkla, små saker som man kan göra. Framför allt ta hjälp av naturen. Gå och ställ dig på en klipphäll i skogen eller vid havet. Släpp ut din sorg, gråt och tänk dig hur sorgen sipprar ner genom stenarnas sprickor och rinner ner och tas om hand av Moder Jord. Stenar och klippor är också starkt jordande, och då sorgen precis har tagit en är jordning en av de största behoven hos oss. Vi behöver känna stadig mark under våra fötter. Därför kan det vara en bra idé att ta av sig skorna när man står där på stenen. Ta gärna med dig en bit sten från samma klippa hem sen. Den har redan fått lära känna dina sorger, och om du sover med den i fotändan av sängen kommer du att bli hjälpt med jordningen även på natten.

Vad gäller att känna sig jordad/rotad är träden i skogen också ett underbart verktyg. Sätt dig vid ett träd i skogen, med ryggen mot stammen för att känna att du får stöd. Andas med trädet och känn hur dess energier faktiskt når ut till dig. Tillåt dig att släppa ut sorgen. Gråt och skrik (om det inte finns grannar alltför nära) och se i ditt inre hur dina känslor tas emot av trädet och sköljs ner i jorden med hjälp av dess rötter. Att följa känslornas väg nerför rötterna i din inre syn gör att du blir rotad och mer stabil. Du kan därefter tänka dig hur din sorg nu kommer att bli näring åt detta träd. Det är en gåva till trädet, och trädet kommer att kunna växa med hjälp av sorgen. Det är ett fint sätt att förstå att din sorg inte är förgäves, utan även du kommer att växa andligt, precis som trädet.

För att få utlopp för din sorg inomhus och känna att du ändå gör något för att få hjälp med att skölja bort den kan man ta hjälp av duschen. Ställ dig där, gråt, skrik och föreställ dig att du sköljs ren från dina känslor och samtidigt blir renad. Man kan både se och känna hur en energityngd åker av en och ner i avloppet, och det brukar kännas så mycket lättare efteråt.

Om du har kristaller hemma är månsten, bärnsten, och ametist bra stenar att bära direkt efter en förlust.

Vid plötslig sorg är basilika, kamfer, lavendel, rödklöver och johannesört bra örter att ha hemma.

Idag har jag koncentrerat mig på plötslig sorg och hur man kan ta hjälp av enkel magi för att lättare klara av att gå igenom en sådan fas. Jag insåg att inlägget skulle bli för långt för att skriva även om hur vi kan jobba med gammal obearbetad sorg, så det får jag koncentrera mig på inför nästa inlägg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *