Blogg, Magi för ditt inre

Att få utlopp för ilskan

Jag har tidigare skrivit om sorgen och hur vi kan använda oss av enkelt men kraftfullt magiskt arbete för att bearbeta den. Denna gång tänkte jag skriva om ännu en känsla och om hur vi dels kan förhålla sig till den, men också hur vi kan bearbeta den OCH använda oss av den i magiskt arbete. Jag kommer att ta upp ilskan/ vreden.

Många i vårt moderna arbete har ett problematiskt förhållande till ilskan, ur flera aspekter. Ilskan kan vara skrämmande, dels för att den lätt går överstyr, vilket kan leda till förödande konsekvenser, dels för att det är lätt att bli frikopplad från hjärnan i stunder av vrede, vilket ger oss en känsla av att inte kunna kontrollera oss själva, men också för att ilska är förknippat med många sociala tabun. I många familjer är det till och med fult att visa ilska, och dessa känslor ska kuvas till varje pris.

Att kuva vår ilska mår vi definitivt inte bra av. Precis som oförlöst sorg bildar blockeringar inom oss sker samma sak med nedtryckt ilska. Inte bara du själv mår dåligt av det, utan också omgivningen, eftersom svald ilska lätt pyser ut i små vredesutbrott triggade av något som sker utanför dig. Vi behöver därför hitta kanaler där vi får utlopp för vår vrede på ett sätt som är tryggt och inte skadar någon. Alla känslor kan vi se på som flöden som sköljer över oss. Om vi bara låter dem passera och ger uttryck för dem lämnar de oss naturligt ganska fort, men om vi sätter upp barriärer för att slippa känna så stannar flödet också upp vid barriären- och när det sker har vi gjort oss själva en otjänst. Vi har skapat en blockering åt oss själva.

För att få utlopp för sin ilska så att den inte riktas fel finns det ett otal tekniker att använda sig av. Det finns aktiva meditationer för detta, boxningssäckar och till och med skrikkrukor att använda sig av, men jag vill förstås hitta en magisk häxtvist på det hela så att energin som faktiskt frigörs i stunder av ilska även kan bli en resurs.

Det är väldigt bra att verbalisera och sätta ljud på din egen vrede. När du gör det öppnar du upp dels i hjärtchakrat, men också i halschakrat som är förknippat med bland annat kreativitet och förmågan att uttrycka sig själv i alla sammanhang. Ett sätt att göra detta på är förstås att bara ta i för kung och fosterland och skrika ända ner ifrån tårna, men det går att kombinera med något mer handfast också.

Du vet träd i skogen som har hål i sig? Det kan vara hål från gamla fågelbon, eller naturliga håligheter. Det finns även träd med hål rakt ner i jorden vid marken kring rötterna, som man kan använda sig av. Leta upp ett sådant typ av träd och fråga om det vill vara ditt terapeutträd. Om du får “ja” är det fritt fram, annars får du leta vidare. När du väl har funnit ett bra träd är det dags att arbeta upp den urkraft som vreden bär med sig. Gör det genom att rota dig, tänk på vad som gör dig arg, hoppa, dansa runt trädet eller vad som nu krävs för att komma i kontakt med känslan (OBS! Slå INTE mot trädet. Det ska inte vara föremålet för din ilska, det ska bara vara en kanal för dig). När du känner dig klar lägger du handflatorna på trädet och vrålar rakt in i hålet. Skrik tills du känner dig helt slut, rabbla ur dig arga ord, verbalisera varför du är arg och hur det får dig att må. Se till att ALLT kommer ut. Du kan gott hålla på ett tag. Jobba dig svettig och sluta inte förrän du är helt säker på att det inte finns mer att ösa ur. När du är klar talar du om detta för trädet och ber det att hjälpa dig med att sända ner energierna till Moder Jord. Hon tar tacksamt emot och omvänder alla energier till ren, kraftfull energi. Visualisera hur all din ilska åker ner med rötterna. Ställ dig sedan stadigare mot trädet, krama gärna om det, lägg pannan och handflatorna mot barken. Koppla in dig på trädets energier och känn hur den fyller dig med nyare, fräschare vibrationer, hur du via trädkronan får i dig himmelsenergi och via rötterna stiger jordenergi upp i dig. Du kommer att gå ifrån trädet och känna dig både renad och mer kraftfull. Framför allt ska du ha lagt din ilska bakom dig och gå hemåt mycket lättare till sinnes. Kom ihåg att tacka trädet innan du går bara- en liten offergåva kan kännas fint att ge.

Stenar som är bra för att lösa upp ilska: Blå agat, ametist och peridot.

 

Örter: Renfana, Bergamott, Jasmine, Palo Santo

 

Meditationer: Aum, Dynamics

Bilden kan innehålla: Malin Kraft, som ler, barn, utomhus och närbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *