Alla delar i oss samspelar; kroppen, vårt inre och det andliga inom och utanför oss.
Det här är en gammal visdom, som vi har vetat om länge. Tyvärr vill man dock inte alltid höra på det örat i vårt moderna samhälle längre . Det blir till exempel vattentäta skott mellan vetenskap, spiritualitet och känsloliv. Man har förvisso uppmärksammat att det finns något som kallas för somatiska sjukdomar, men då du går på ett läkarbesök är det ändå få i vården som vill lyssna på dig när du är inne på det spåret. Man vill hellre bota symptomen istället för att titta på orsakerna.
Både du och jag behöver dock gå djupare och större än att bara ta ett piller när allt inte funkar och sedan gå vidare som vanligt. Vill vi uppnå en varaktig helhetshälsa så behöver vi titta både djupare och vidare.
Hur mår du egentligen där inne? Hur tillåter du dina känslor att få ta plats i dig? Hur påverkas du av vad som händer utanför dig och hur processar du det inuti? Vilka känslohål har du? Vad vill du helst undvika? Vilka behov har du och vad längtar du efter?
Vi kan inte bara stoppa i oss medicinska preparat eller söka oss ett quick fix hos naprapaten så fort vi har ont i ryggen. Vi måste också titta på bördan och vad den innebär.
“The old healer to the soul:
It’s not your back that hurts, but the burden.
It’s not your eyes that hurt, but injustice.
It’s not your head that hurts, it’s your thoughts.
Not the throat, but what you don’t express or say with anger.
Not the stomach hurts, but what the soul does not digest.
It’s not the liver that hurts, it’s the anger.
It’s not your heart that hurts, but love.
And it is love itself that contains the most powerful medicine.”
                                                         – Ada Luz Marquez
Boka tid hos mig så börjar vi i rätt ände. Jag erbjuder Zen Coaching i kombination med Healing.