Blogg, Magi för ditt inre

Handfasta ritualer för att arbeta med blockerad sorg

Här kommer mitt andra blogginlägg som handlar om magi för ditt inre. Förra gången skrev jag om sätt att hantera omedelbar sorg. Denna gång skriver jag om hur vi med hjälp av magiska ritualer kan arbeta bort blockeringar skapade av obearbetad sorg som vi har trängt undan.

När vi drabbas av jobbiga känslor såsom till exempel sorg, och av olika orsaker inte klarar av att vara i känslan, utan istället stänger av, lagras sorgen inom oss i form av blockeringar. Dessa blockeringar kan sedan dels ge kroppsliga symptom, hindra oss från att leva fullt ut samt faktiskt blockera vägen för riktigt magi- och energiarbete. Vi behöver ha fritt energiflöde inom oss för att må riktigt bra och för att kunna styra annan energi utan hinder.

Att vara helt utan blockeringar från sorg är mer ovanligt än vanligt. Därför kan alla må bra av att jobba magiskt med att upplösa blockeringar i olika delar av kroppen. Nedan ska jag beskriva några sätt att hjälpa blockeringar att lossna, men kom ihåg att det finns tusen sätt att göra det på- det här är bara exempel som jag finner är tydliga och kraftfulla:

Stenen

Gå ut och hitta en sten som du känner pratar med dig. Ta med dig den in, sitt med den, känn in och skriv på den vad du vill uppnå, vad du önskar att målet i ditt sorgearbete ska vara. Hur önskar du känna dig när du släppt på blockeringarna? När du skrivit så fortsätt sitta med stenen ytterligare en stund och mata den med den känsla som du vill uppnå. När du känner dig nöjd ska du ta ett blankt papper. På papperet skriver du nu allt du behöver göra upp med, alla sorger som sitter i vägen, och även allt annat som du känner hindrar dig. Försök att försätta dig i ett tillstånd av automatiskt skrivande/flödesskrivande och låt pennan röra sig så länge den vill. Om du behöver mer än ett papper- ta ett till ända tills du känner att du är klar.

När du formulerat allt du behöver tar du och viker papperet på längden så att det blir till en remsa. Vira sedan papperet runt stenen och knyt om det med en garnbit eller ett band av naturmaterial. Nu har du tydligt konkretiserat både vad du vill känna och vad som står i vägen, och du kan hålla hela din situation i din hand. I nästa steg gäller det att göra något åt situationen, att ta dig igenom alla blockeringar för att komma till kärnan, som ska vara det enda som är kvar. Du behöver göra detta handgripligen genom att ta dig hjälp av ett av våra fyra element. För snabbt och effektivt resultat föreslår jag elden. Gå ut i naturen, tänd en eld och släng in din sten. Låt papperet kring stenen få ta eld och brinna upp. Ibland kan det ta tid att få hela pappret att brinna upp, och du kan få vara där och peta lite med stenen i elden för att få bort allt, men det symboliserar bara din inre kamp, ditt hårda arbete.

När elden är slut och stenen har svalnat är arbetet klart. Ta med dig stenen hem och lägg på ditt altare.

 

Lertavlan

Ett annat sätt för att handfast arbeta bort sorg och rädslor är att använda sig av lera. Hämta in egen lera utifrån, till exempel blålera från en sjö, eller köp lera som torkar utan att behöva brännas på affären. Knåda till en tavla av denna lera och skriv på den. Skriv allt du vill ska försvinna. All sorg, all rädsla och all ångest båda känslorna bär med sig.

Låt din tavla torka ordentligt. Gå sedan ut med den. Slå den i skärvor. Kasta den mot en sten, ta en sten och slå mot tavlan med, eller använd din egen handkraft för att bryta sönder den. Du väljer själv vad som är lättast och känns bäst. Under tiden som du har sönder tavlan ska du ta dig tid att känna efter hur blockeringar inom dig löses upp. Fullborda sedan arbetet genom att ge skärvorna till naturen. Antingen gräver du ner dem i Moder Jord, eller så kastar du ut dem i sjön- använd det element du gillar bäst. Du har nu frigjort blockeringar.

Stenar som kan hjälpa dig att lösa upp blockeringar efter sorg:  Apachetår, malakit, ametist, blå kalcit

Örter: Cypress, mejram, rödklöver

1 reaktion på ”Handfasta ritualer för att arbeta med blockerad sorg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *