Barfota

Så här kan ett par fötter se ut efter att ha fått varit med om lite trädgårdsarbete.

Nu när värmen är här kan vi passa på att gå barfota lite mer. Det är ett snabbt, naturligt och effektivt sätt för oss att grunda oss. Genom att vara i direktkontakt med marken under oss kan vi kvickt och lätt landa i oss själva.

Promenad

Försök att ta en barfotapromenad och observera vad som händer med dig. Lägg inte märke till bara fötterna, utan känn också efter hur resten av kroppen känns. Vad gör det med känslorna inuti dig? Förändras de? Vad händer med din energinivå?

Zenbuddhisten Thich Nhat Hanh säger att vi ska gå som om våra fötter kysser jorden. Prova med det. Lägg märke till hur dina fotsulor mjukt landar på underlaget du går på. Att göra en sådan medveten och mindful promenad bidrar till att sänka din stressnivå drastiskt.

Earthing

Earthing är ett koncept som är inne nu. Det handlar just om att gå barfota utan strumpor och skor och om hur nyttigt det är för vår hälsa. Om du googlar på det eller söker efter filmer på You Tube finner du många teorier om hälsoeffekterna det ger. Sanningen är att mycket av detta inte är helt vetenskapligt belagt än. Men du kan välja att tänka på det på samma sätt som det här med att krama träd. Det kan vara nyttigt även om forskningen inte bevisat det ännu. Och jag riktigt känner hur mina fötter och hela min kropp och själ sjunger när de får vandra fritt i myllan.