Veckans läggning har idag gjorts med hjälp av leken Tarot of Sacred Feminine. Jag gillar den eftersom alla kort är så tydliga och på ett sätt dramatiska. Symbolismen går inte att gömma sig för, utan den talar direkt till i alla fall min intuition och mitt undermedvetna. KOmmentera gärna både vad ni tycker om leken och självaste budskapet när ni har läst:

Kroppen

XII

I en vanlig tarotlek brukar kort tolv i den stora Arkanan vara Den hängde mannen, som bland annat innebär att ha tålamod och sitta stilla i båten ett tag. Här illustreras kortet av en kvinna som ligger stilla i mitten av ett spindelnät. Hon ligger upp och ner och sitter fast, precis som den hängde mannen gör. Men här finns faktiskt en skillnad, och det är att kvinnan samtidigt kan dra i trådarna, precis som en riktig spindel i ett nät. Det här betyder att, trots att det ser ut som att hon är hjälplös och stilla, kan hon påverka omgivningen omkring henne på ett ganska påtagligt sätt,

Vad kortet vill säga dig i positionen för din kroppsliga aspekt är just att påminna dig om hur viktig du själv är för ditt eget fysisika mående och för miljön och situationen omkring dig. Du kan till och med påverka din omgivning mer än vad du tror. Kortet råder dig förvisso att ta lugn, men också att du ser till att din hälsa får de bästa förutsättningarna och att du ordnar för dig själv hemma och på jobbet på ett sätt som du kan trivas med. Denna vecka är förvisso ingen tid för stora omvälvningar, men bara därför innebär det ju inte att du ska vara helt passiv. Gör det bekvämt för dig, syssla med sådant du tycker om att göra och vårda din kropp just nu.

Själen

Page of Cups

På detta kort ser du hur en naken kvinna sitter på en klippa i vattnet och släpper fri en fågel med utsträckta armar. Det här är en illustration som både förmedlar känslor, i och med vattnet och frihet och nystart i och med den fågel som får flyga fritt.

Budskapet till dig vad gäller dina känslor denna vecka är att du skulle må bra av att släppa dina känslor fria. Tillåt dig själv att känna precis de känslor du behöver känna just nu. Döm inte, utan låt dina känslor få finnas utan att du ska ge dig själv pekpinnar eller att du låter dina tankar rationalisera eller tänka bort det ditt känsloliv längtar efter att få uttrycka. Många gånger är vi vår egen värsta domare i de här situationerna. Det är lätt att tro att du behöver känna eller vara på ett visst sätt för att duga för andra, men så är faktiskt oftast inte fallet. Människor uppskattar genuinitet hos andra, och alla mår bra av att vara genuin mot sig själv.

Så gör dig själv en stor tjänst och acceptera och respektera vilka känslor som än vill dyka upp den närmaste tiden – känslorna vill säga dig något och nu är tiden för dig att respektfullt och kärleksfullt lyssna på dig själv.

Anden

5 of Pentagram

En kvinna går genom vintern med en klunga barn bakom sig. Luften är kall, så kylig att det bildas ett moln av hennes andedräkt. Men hon och barnen går framåt och kommer allt närmare sitt mål trots kylan.

Det kan hända att det här blir en vecka då du känner att du har svårare att komma i kontakt med din andlighet än vad du brukar. Då är det skönt att veta att allt är i sin ordning. Detta kan möjligtvis bero på att du fokuserar mycket på ditt känslomässiga arbete just nu, och det i sin tur leder ju i förlängningen till at du kommer att kunna få även en bättre andlig balans. Du är på väg i rätt riktning. Du rör dig hela tiden framåt, och även om du inte märker det så kommer du varje dag ett steg närmare ett större andligt välbefinnande. Fortsätt din bana. Personlig utveckling är på gång!