Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 11

Idag  passade jag på att gå upp på berget bakom mitt hus för att göra min veckoläggningen. Solen sken vackert och vårfåglar kvittrade.  Jag undrade om även korten skulle visa på vårkänslor denna gång, och det gör de i och för sig lite vad gäller både sjjäl och ande, men det är inte helt tydligt ännu. Vi får nog vackert och tålmodigt vänta på den riktiga våren en stund till, och samtidigt ta till  vara på de små vårtecken som nu börjar visa sig.

 

Här kommer veckans läggning från berget:

Kroppen

Nine of Swords

Här ser vi en kvinna som sitter upp i sin säng. Hon tar sig för huvudet. Bakom henne hänger nio svärd. Kortets budskap är ganska tydligt. Kvinnan grubblar, kan inte sova och brottas med jobbiga känslor.

Då Svärd i 9:or har kommit på positionen för kroppen ska betydelsen appliceras dels på kropp och hälsa och dels på den fysiska miljön du har runtomkring dig och allt parktisk du gör. Kortet kan innebära att du har många praktiska saker i ditt liv att ordna med just nu, och att detta stressar dig. Det kan också innebära en tillfällig nedåtgång i din fysiska hälsa, att din kropp behöver tid för återhämtning. Även om detta kort kan kännas jobbigt och få så kommer det alltid också med ett ytterligare budskap- och det är att denna period inte blir så långvarig. En natt kan kännas oerhört lång, men tar alltid slut och efteråt, när man har perspektiv kommer den inte att kännas så oändlig och jobbig längre.

Själen

Two of Wands

Själspositionen handlar om dina tankar och känslor och ger dig råd kring vad du kan göra för att uppnå välmående och harmoni i dessa aspekter. Här ligger Två i Stavar denna gång. På kortet ser du den kända stora avbilden av mannen med två vandringskäppar. Han står än så länge stilla och ser ut att veka inför vilket håll han ska gå.

Kortet implicerar att du behöver göra dina egna känsloval. Du styr själv dina egna tankar och känslor, och här ser det ut som att det kommer att vara viktigt att vara uppmärksam på det den kommande veckan, särskilt eftersom kortet för kroppen varanr för en liten dipp. Låt inte dina tankar hamna i samma dipp, stressa inte upp dig om det verkar som att det bli rmycket nu utan jobba på att vara närvarande i nuet i stället. Ett bra sätt att varva ner är att stanna upp och fokusera på andningen ett slag. Du kan göra det sittandes, stående och till och med gående. Lägg handen på din mage och fokusera på att ta några djupa och lugna andetag. Känn hur magen rör sig under handen när du andas, och lägg märke till hur den nya luften som kommer in i dig känns.  Det räcker att göra detta i 10 andetag, för på den tiden har du varvat ner. Gör detta vid behov,  gärna flera gånger om dagen om det behövs. KOm ihåg att det är du som styr dina egna tankar och känslor. Inga yttre omständigheter kan påverka ditt inre änsloliv om du inte tillåter det.

Anden

IV. The Lord

Här ser du en stark och bestämd man. Han vet vad han vill och han håller stadigt i en stav samtidigt som han har ena foten i jorden och har en älghornsbeprydd hjälm som riktas uppåt mot himlen, som antenner.

Detta kort visar att du har stora möjligheter att få känna kontakt med varandet, ditt innersta sanna väsen just nu. Detta är glädjande för det innebär ju att det som verkar köra ihop sig på det praktiska och fysiska planet inte kommer att påverka dig nämnvärt. Du sitter stadigt och finner en ro och en djup inre kontakt i dig själv ändå, och kanske kan det bero på att du gör dig uppmärksam på och tar för vana att observera dina egna känslor. Folk känner av att du befinner dig i kontakt, vilket gör att de har en tendens att lyssna på dig och följa dig just nu.Ge gärna råd till andra om du tycker det känns bra, för det kan gagna fler stycken just nu. Du har alla möjligheter att vara en god andlig ledare för dem runtom dig.

Vill du få en mer utvecklad läggning riktad till just dig? Boka en tid hos mig på Helhetshälsan. Jag erbjuder även en tarotkurs för nybörjare 30-31 mars.

Boka tid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *