Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 13

Ännu en ny vecka i förunderliga tider. Veckans läggning är gjord med samma tarotlek som förra veckan, och det intressanta är att samma kort dyker upp på ett av ställena igen. Jag kommer att skriva mer om det si själva läggningen. Du är välkommen att läsa:

Din fysiska/praktiska sida

Ten of Arrows – Instructions

Ett oerhört passande kort för dessa tider! Ett barn får instuktioner i att lära sig skjuta med pil och båge. Genom att följa råden och genom att själv hänge sig till det han gör kommer han att till slut nå sitt mål och träffa rätt.

Vad ska jag säga? Jag har försökt att tolka det här som något annat än en strategi för att hjälpa till med att hantera coronaviruset. Det är dock svårt att hitta en annan betydelse när hela min kropp skriker att det ju är exakt vad det här handlar om.

Kortet ligger på platsen för det fysiska och praktiska i ditt liv. Det betyder att du ska lita på de råd och instruktioner du får just nu. Du ska följa dem och hålla dig till dem. på så sätt kommer du att nå målet. Du är i trygga händer och du kan slappna av i det. Om du bara gör din bit i det hela kommer du att nå till det mål som är viktigt både för dig och för den som givit dig instruktionerna.

OM du går och lär dig något praktiskt just nu kan denna tolkning även appliceras på din situation där – lyssna på instruktionerna och ge ditt allt. För de flesta av oss handlar detta dock nog om hur vi ska fungera i vardagen den här veckan. Vi har alla ett ansvar att göra vår del i dessa dagar.

Din mentala/känslomässiga sida

3. The Green Woman

Här dyker hon upp igen – den gröna kvinnan! Det betyder att ditt inre arbete fortsätter, ungefär som i en följetong.

Det är bra tider att stanna upp och ta hand om sina egna känslor för närvarande. Vad händer i dig på djupet? Det verkar finnas många känslor där. Acceptera det och låt alla finnas där för dig. Känn även på de känslor som du annars brukar tycka är jobbiga och välkomna även dem in i din känslogryta.  De finns där av en anledning och har ett budskap till dig.

Meditation är väldigt bra för din själ i dagsläget. Genom meditationen kan du hitta rymden inuti dig och där finner du en styrka och mening som får dig att känna ett inre lugn trots att det stormar där utanför. Ta med dig den känslan när du ska möta andra. Den ger dig balans och en förankring i dig själv.

Din andliga/spirituella sida

Eight of Bows – Hearthfire

Tillsammans sitter man runt en eld. Man pratar, lyssnar och skrattar. Utanför gemenskapscirkeln ser det både kallt, mörkt och stormigt ut, men innanför finns en värme från elden, från gemenskapen och från den energi varje människa besitter.

Det här kortet visar på att rent andligt mår du bra av att söka dig en gemenskap just nu. Sträck ut din hand till andra med andliga intressen. Lyssna, känn på kvaliteten i gemenskapen och dela med dig också lite av dig själv.

Just nu ska vi begränsa våra fysiska sociala kontakter, men den där elden av gemenskap går att hitta på andra sätt. Det finns grupper på nätet som samlas kring andlighet, många webinarium ges just nu och du kan själv hålla cirklar eller andliga möten på distans. Försöka att nå ut i någon form av gemenskap i alla fall, för där får du andlig näring som gynnar dig den här veckan. Åtminstone så länge som du är med på att det är ett givande och tagande. Du får minst lika mycket av att ge som av att ta, och du kan bidra med så mycket i situationer som dessa. Sprid din andliga sida till andra!

 

Den här veckan har jag tyvärr ingen mottagning på Helhetshälsan eftersom jag är förkyld, men är du intresserad av att få en personlig tarotläggning på distans hjälper jag dig gärna. Kontakta mig i så fall. Ha en fin vecka!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *