Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 13

Nu har vi fått känna på våren över hela landet. Även i de norra delarna av Sverige, där snön ligger kvar, kan man märka av ljuset som återkommit. Vi har passerat vårdagjämningen och har hamnat på den soliga delen av årshjulet nu. Detta märker vi av både i kropp och själ, för årstidernas skiftningar kommer alltid att påverka oss.

Hur ser då den kommande veckan ut? Idag var jag ute och lade veckans kort bland alla krokusar som har tittat upp ur min gräsmatta. Det här blev resultatet:

Kroppen

VIII. Justice. Athena.

Det här är ett riktigt starkt kort att få på positionen för kroppen. Rättvisa innebär i och för sig att du mår som du förtjänar, men Athena som är strategins gudinna och sländan som innebär skapande av livstrådar, visar också på att du styr över din egen fysiska situation. Kortet insinuerar att nu är det bra att smida praktiska planer, hålla koll på kalendern och skapa att göra-listor inför våren och sommaren. Planerar du att att åka ut och resa är detta en bra tid att göra upp tydliga skisser för hur du vill att dina resor ska se ut. Det är också en gynnsam tid att göra träningsschema eller lägga upp planer för vilken kost du vill ha nu.

Hur vill du må och hur vill du ha det i din praktiska vardag? Det mesta av detta mående kan du påverka själv. Och den här veckan kommer det att vara extra lätt att göra det. Men det sker bara med hjälp av aktiva beslut och handlingar. Så om du inte redan har börjat är det dags att göra det nu.

Själen

King of Cups

Kungen av bägare tittar stadigt ner i den kopp han håller i handen. Han är lugn och stabil och hans blick flackar inte. Det som finns i bägaren symboliserar dina känslor. Kortet ger bland annat ett budskap om stabilitet här. Du ger inte efter för dina egna draman, utan kan behålla lugnet i det som sker runt omkring dig. Ett budskap om mod är också tydligt här. Att verkligen våga titta djupt ner i sitt eget inre liv och på sina känslor är ingenting för fegisar.

Vågar du känna på din sorg, din ilska och dina rädslor?  Att dyka ner i sina känslor och acceptera dem är så mycket bättre än att bara svälja sina egna reaktioner. För när du biter ihop och bara tränger undan det som känns jobbigt orsakar du så småningom om blockeringar som sätter sig i både själ och kropp. Det kan orsaka stressrelaterade sjukdomar. Har du inte börjat jobba med dig själv rent själsligt ännu vill Kungen av bägare uppmuntra dig att börja. Och nu är en bra tid att göra det på. Du kan och du vågar!

Anden

Prince of Swords

Vår Prins av Svärd är på väg framåt. Svärdet betyder att han har en vilja att komma någon vart och att han har tagit ut en riktning. I pannan vid det tredje ögat sitter en kristallkula, som får symbolisera att samtidigt som han använder sitt intellekt litar han starkt på sin intuition.

Att låta intuition och intellekt samspela är ett bra sätt för dig att ta ut en riktning för hur du vill fortsätta ditt andliga växande. Börja med att fundera kring var du befinner dig just nu. Hur pass mycket kontakt har du med ditt eget varande? Hur ofta tar du dig tillfälle att koppla bort tänkandet för att bara befinna dig i ditt inre flöde? Vilken kontakt känner du med helheten i Universum? När upplever du Oneness med människor runtomkring dig?

Fundera över vad just du behöver på din andliga resa utifrån den position du befinner dig i nu. Är det mer meditation? Fler promenader i skogen? Att måla och skapa? Skulle en coach, en samtalsgrupp eller en inspirerande kurs hjälpa dig?  Försök att ta ditt andliga behov på allvar och gör upp en ordentlig plan för att låta andligheten få en ordentlig plats i ditt liv. Bara du vet vad du behöver. Följ din intuition, planera in andligt arbete i din kalender och ta ett steg i just din andliga riktning den här veckan.

 

3 reaktioner på ”Råd för v. 13

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *