Blogg

Råd för v. 14

Så har ännu en vecka gått i en speciell tid. En ny väntar. Här kommer därför en ny veckoläggning. Jag hoppas att den kan ge er både vägledning och kanske lite hopp om det behövs:

Din fysiska/praktiska sida

Nine of Swords

Här får vi ett tydligt kort. En kvinna sitter sömnlös upp i sin säng. Det är natt och hon kan inte sova, tankarna gnager.

Alla kort har både en positiv och en negativ sida, och det stämmer även här. Det är dock mycket som kan skava inom dig som har med det fysiska och praktiska att göra just nu. Det kan handla om en oro för hälsan gällande dig själv och andra, eller om situationen på jobbet. Det kan också bara vara en känsla av frustration för att du inte kan planera som vanligt, för att planer har gått i stöpet eller bara för ovissheten kring längden på vår kris.

Som jag sa så har dock det här kortet en positiv sida också. Den berättar om natten, som alltid ljusnar till slut. Allting är övergående, så även den fas vi befinner oss i nu. Det som gnager och skaver nu kommer att ta slut, och här får du en påminnelse om det. Den här känslan kommer inte att vara för evighet.

Din mentala/känslomässiga sida

Eight of Wands

Ett kort som vittnar om hopp och om drömmar.

Nu är tiden att sätta sig ner och känna efter vad som egentligen betyder något, vad som är viktigt i ditt liv. Vad behöver du för att må bra? Vad kan du göra dig av med? Vad är viktigt för dig? Vilken längtan finns inuti dig? Brainstorma gärna kring dessa frågor, eller meditera och skriv ner vad som kommer upp. Vad kan du ändra på för att du ska komma närmare ett liv som gynnar dig känslomässigt? Kortet uppmuntrar dig till först introspektion, men sedan att också att ta första steget. Det är dags att börja växa, dags att börja expandera!

Din andliga/spirituella sida

Prince of Pentacles

Prinsen av Pentagram sitter stadigt på sin häst. Han är på väg, men har inte särskilt bråttom. Skölden med pentagrammet som han bär på symboliserar det materiella, jordiska och naturnära.

Din spirituella sida utvecklas stabilt, även om det kanske inte är så märkbart denna vecka. Om du känner dig otålig ska du komma ihåg att det är bra att ha en solid grund också. Den vägledning du få är att stilla dig, att finna närvaro i vardagen. Genom mindfulness i allt du gör i vardagen kommer du så småningom att expandera rent andligt. Försök att vara medveten om dina tankar eller känslor i vad du än gör just nu. På så sätt kommer du att få en god grund att låta denna sida av dig att växa på.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *