Jag befinner mig just nu på kursvecka för Vitalisera. Det innebär en hel vecka i nära kontakt med sig själv. En sådan vecka är det lätt att koppla upp sig när det är dags att lägga korten. Idag gick jag ner till sjön för att lägga min veckostjärna. Hela kroppen fylldes med frid. Och här har du ett resultat av veckans kort:

Din fysiska och praktiska aspekt

8 of Cups

Låt oss börja med kortet i mitten, där du får vägledning kring det praktiska och fysiska i ditt liv. Här kan du få budskap kring fysisk hälsa, jobb, hem och jordnära praktikaliteter som behöver ordnas med.

På kortet är det natt. En person i kappa har vänt ryggen till och är på väg bort. Framför honom eller henne lyser en mäktig fullmåne, och det verkar som att personen i fråga är på väg mot den.

Du vänder ryggen till delar av ditt liv nu. Inte av tvång, utan för att du själv väljer det. Det innebär att det kan bli förändringar i din tillvaro, vilket kan ha både med jobb eller hem att göra. Samtidigt finns det något annat som lockar och drar i dig. Något som inte känns helt klart, men som din intuition ändå vill pusha dig att gå mot.

Du mår bra av att prioritera bort sådant som inte tjänar dig, men samtidigt kan det vara hjälpsamt att fundera över varför du vill ha förändring just nu. Är det något du vill fly ifrån eller är det något nytt du vill till? Att vara medveten om varför man gör saker och ting gör det lättare för dig att ta beslut.

Din känslomässiga aspekt

3 of Wands

Längst ner till vänster i stjärnan finns platsen för dina känslor. De pekar på vilka behov som längtar efter att bli tillfredsställda inuti dig nu, och tittar kanske så långt ner som i ditt undermedvetna. För att uppnå en balans i livet är det vitalt att både lyssna på dina känslor och förstå vilka behov som finns bakom dem.

På klipporna står en kvinna och ser ut över vattnet, som tillsammans med himlen glöder i ett gylllengult sken. Långt där borta seglar ett skepp, och på himlen flyger fria fåglar högt.

Det finns en längtan i dig. Kanske är den odefinierbar och mest en känsla som lever inuti dig. Kanske är den riktad i form av en dröm som du redan har en mer eller mindre tydlig bild av i ditt huvud. Hur som helst så är det dags för dig att titta på din längtan nu och låta den få ta plats. Vifta inte bort dina drömmar. De är varken fåniga eller orealistiska. De fyller ett syfte för dig. Kanske är det så att du inte kan uppnå allt du drömmer om just nu, men vad sägs om att ta det första steget?

Att lyssna på sin egen innersta längtan är att ta sig själv på allvar. Och nu är tiden för dig att göra just det.

Din mentala aspekt

XIX. The Sun

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och även sådant som ditt superego kämpar med vad gäller borden, måsten och normer. Det är viktigt att titta på den här aspekten av oss själva, då den i stor grad påverkar oss känslomässigt. Vi behöver verkligen denna aspekt i oss, men den får inte ta över på bekostnad av dina övriga inre aspekter.

En pojke och en flicka sitter i gräset. De ser upp mot solen, här i form av en ros, som strålar med ett varmt sken mot dem. Runt omkring barnen flyger fjärilar glatt omkring.

Det här är ett glädjekort som kommer med budskapet att leva i och njuta av nuet. Och under kommande vecka har du goda förutsättningar att göra just det. Planera inte så mycket och lägg oron åt sidan. Sådana tankar kan vänta i åtminstone sju dagar. Lägg också ifrån dig din egen inre kritiker. Det finns ingen vits med att låta den få klandra dig för tillfället. Tillåt dig istället att släppa loss och glömma alla grubblerier en stund. Ägna dig åt sådan du tycker är roligt och njuter av. Ge dig själv gåvan att sorglöst få bara vara i nuet. Det är du värd!

Din andliga aspekt

I. The Magician

Allra sist tittar vi på kortet för din andliga aspekt.  Med andlighet menar jag inte det där som du kan uppleva utanför dig, såsom att se spöken, andras energier och att ta in budskap utanför dig själv. Jag syftar snarare på det som finns inuti dig och som samtidigt egentligen är obegränsat och oändligt. Det handlar mer om att kunna känna kontakt med övriga Universum, och att se mening och tillhörighet i allt som är. Andlig expansion börjar inom dig, men sträcker sig samtidigt utanför vad du är.

Magiken står i sin energi och kraft. Framför sig har han alla verktyg han behöver. Dem använder han sig av med full fokus och lätthet.

Detta kort betyder helt enkelt att du kan skapa andlig magi denna vecka. Du har alla verktyg du behöver för det. Det gäller bara att hålla fokus och att tro på dig själv.

Eftersom du får det här kortet på din andliga aspekt kan du tolka det på olika nivåer. Det kan dels betyda att du kan jobba med affirmation och manifestation för att på så sätt uppnå vad du längtar efter. Där skulle i så fall alla aspekter av dig kunna samlas och skapa det du vill ha. Typiskt magiskt! Det kan även innebära att du har en möjlighet att komma djupare i dina insikter om hur du och världen fungerar. Det finns en möjlighet att nå nya insikter via meditation och annat spirituellt arbete. Vad som stämmer bäst för dig vet bara du. I alla fall om du lyssnar på din inre längtan. För den finns där och vet även hur du ska rikta ditt andliga arbete den här närmaste tiden.

Tyckte du om min läggning?

Lämna gärna en kommentar till mig. Och hör gärna av dig för att boka en egen tid för en individuell session. Hur du bokar kan du läsa här.

Kontakta mig om du har några frågor.

Ha en fin vecka!