I en låda i min garderob hittade jag en liten Buddha av glas som jag inte sett på länge. Jag tog det som ett tecken på synkronicitet, så han fick  förstås vara med i veckans läggning. Buddha för mig är ju en symbol för den yttersta harmonin, som vi alla medvetet eller omedvetet strävar efter.

Här kommer de nya korten:

Kroppen

Three of Swords

Det är tydligt att du fortsätter din utstakade målmedvetna väg rent fysiskt, och utifrån kan du uppfattas som väldigt bestämd. På bilden ser du en person som stormar framåt på sin häst. Han driver hästen hårt och svärdet han bär vid sin sida är blodigt. Ett av de andra två svärden av en gammal kvinna som tittar nedåt och ett annat ser ut att vara nedstucket i marken.

Jag tror att kortet vill uppmana dig att ta det lugnt vad gäller handfasta prestationer just nu, att inte köra över dig själv och andra. Visst, det är bra att ha mål att sträva efter, men de är inte där för att nås till varje pris. Din hälsa och ditt välmående måste stå i första rummet om du ska hålla i det långa loppet. Detta gäller både arbetsrelaterade mål, prestationskrav i hemmet och mål som rör din fysiska hälsa. Ta hand om dig själv och ge dig själv omtanke när orken tryter eller du inte känner dig på topp fysiskt.

Själen

Ace of Sacred Circles

Ess symboliserar alltid början på något nytt i tarot . Sacred circles (mynt eller pentagram i de klassiska lekarna) innebär ofta en koppling till det jordiska, praktiska som tex jobb, hem och ekonomi. Just på själspositionen, där detta kort ligger just nu, kan det handla om vad som ger dig inspiration för tillfället.

Kan det vara så att den just nu uppvaknande naturen ger dig en extra kick, eller är det något annat i ditt liv som får dig entusiastisk eller engagerad just nu? Vad det än är tycker jag att du ska insupa denna känsla, för den ger dig en skjuts i ditt välmående och där kan du hämta kraft. Känslan av nystart är väldigt härlig!

Anden

Prince of Sacred Circles

Här hittar vi en stabil och avslappnad man som sitter  tryggt under en stråle av ljus. Hans kläder är rikt utsmyckade, vilket tyder på välstånd och välmående.

Detta kort brukar betyda tillväxt, och att få det på positionen för den andliga aspekten av dig själv ser jag som mycket lovande. Ljuset på kortet kommer utifrån, och det kan hända att du får inspiration från någon annan just nu. Det kan vara i samband möten med andra personer, men också via böcker du läser eller filmer du ser. Denna inspiration som du får kan du sedan göra till något som är ditt och landar bekvämt inne i dig. Du behöver inte tro på allt som du får höra elel rläsa, men direkt du får till dig något som klingar rätt i dig kommer du att känna det. Du står stadigt i dig själv den närmsta tiden och kommer att kunna sovra informationen du får lätt som en plätt.

Mitt råd är att aktivt söka dig till andliga sammanhang den närmsta tiden. Lyssna på någon pod, läs en bok eller kontakta vänner som du kan filosofera kring andlighet med. Du mår bra av sammanhang som ger dig äkthet och meningsfullhet- i det kan du växa!

Känner du att du skulle vilja ha en utförligare och mer personlig läggning av mig? Boka då gärna tid hos mig på Helhetshälsan. Där sitter jag först och främst på torsdagar och fredagar.  Använd dig av boka-knappen längst ner på detta inlägg.

Ha en fin vecka och ta hand om dig!