I helgen har vi haft fantastiska vårdagar. Blommorna börjar spira och träden skiftar snart i grönt. Aprilsolen är dessutom väldigt speciell i sitt klara dagsljus. Jag ville lägga mina Sacred Feminine-kort bland de vackra blå blommor som växer på väg upp mot mitt berg idag. Jag lade dem därför bland buskarna. Skuggor från pinnar och strån reflekteras i korten, men det får vara så tänker jag. Naturen ville helt enkelt vara med på ett hörn i denna läggning.

Din fysiska och praktiska aspekt

Queen of Wands

Startkortet i mitten står för det fysiska och praktiska, de mer jordnära aspekterna i dig och ditt liv. Det kan handla om råd kring jobb, hem eller fysisk hälsa.

En ståtlig kvinna av ädel börd, med tanke på klädstilen, spänner sin båge. Solen står lågt bakom henne och hela horisonten ser ut att glöda.

Här finner du kreativitet och påhittighet. Du har också möjligheten att göra något av det. Fokusera på det du vill ha gjort. Du har kanske annorlunda lösningar än de andra runt omkring dig just nu. Låt dem få bli hörda. Nu är det dags för att få igenom saker och ting på ditt sätt. Börja agera. Lita på din kraft, spänn bågen och agera!

Din känslomässiga aspekt

8 of Swords

Längst ner till vänster finns kortet som handlar om dina känslor. Känslorna är viktiga för oss att ta på allvar och låta få ta plats, för stänger vi igen våra känslor täpper vi även till flödet i oss själva, och det kommer att märkas i alla aspekter inom oss. De är dessutom viktiga riktmärken för oss då det gäller att förstå vad vi behöver. Därför får denna aspekt av dig själv en egen och viktig plats i läggningen.

En kvinna sitter på knä mellan nakna stammar som slingrar sig i rötter och krona. Hon sträcker upp sina armar mot ljuset som syns långt i ovan, men hon verkar för tillfället fast bland grenar och stammar.

Du har en tendens att känna dig känslomässigt insnärjd den här veckan, och har lätt för att gå in i offerrollen. Kanske är din egen inre kritiker extra stark och brutal mot dig just nu. Kortens råd mitt i lite besvärliga känslor är att inte kämpa. Då stångar du dig bara blodig. Släpp taget istället. Låt känslorna istället få skölja över dig. De visar dig på vad i din livssituation som du kan rensa bort. Det här är ett tillfälle för dig att göra dig av med föreställningar och önskningar om hur saker och medmänniskor bör vara. Du kan inte ändra på dem. Du kan bara ändra på dig själv och på hur du förhåller dig till omvärlden.

Din mentala aspekt

X. The Wheel

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som rör ditt mind/ditt superego eller vad man nu vill kalla det. Kortet på den här positionen, längst ner till vänster, handlar ofta om ditt intellekt, men också om dina mönster och sociala strukturer. Dina tankar påverkar tydligt ditt mående både fysiskt och psykiskt, därför är det viktigt att observera hur denna del av dig själv agerar.

Hjulet visar på tidens gång och på en naturlig utveckling som sker i våra liv oavsett om vi strävar efter något sådant eller inte. Tillvaron är ständigt föränderlig, från födelsen till döden i en oändlig loop. Här finns födelse, liv och död tillsammans. Allt måste finnas för att kunna ta vid efter varandra.

Ett budskap som hjulet har att komma med till den mentala sidan av oss är att släppa taget lite. Vi kan påverka mindre än vi tror. I alla fall när det gäller större förlopp i vår existens. Därför finns det ingen anledning för oss att stånga oss blodiga.

Ha lite tillit. Låt inte dina tankar skapa ett drama som inte behöver finnas. Mycket av det som vi tillåter våra hjärnor att grubbla över är egentligen petitesser. Så gör vad du kan och släpp taget. Allt kommer att ske enligt det högsta goda oavsett.

Din andliga aspekt

Princess of Swords

Sist men inte minst kommer vi till det översta kortet som är placerat på positionen för din andliga aspekt. Här handlar det om den del av oss som är större än oss själva, den som kopplar upp oss med hela Universum och som ger vårt liv en större mening. Automatiskt och undermedvetet strävar vi alltid efter att expandera i det andliga. Vi är i grunden andliga varelser och behöver få vara kontakt med denna del av oss själva.

Prinsessan av svärd sitter med trumman i han nedanför ett fruktträd. Snett bakom henne står en naken ganska färglös man med ett skuret granatäpple vars saft rinner. Det ser nästan ut som blod som dryper ner.

Trumman står för budskap, hjärtslag och att föra något vidare. Granatäpplet symboliserar fertilitet, liv och styrka. Svärdet pekar på beslutsamhet och tankekraft. Allt det kokar ner till ett råd kring hur du kan tänka kring din andliga utveckling just nu.

Här handlar det om ”walk your talk”. Du vet vad som är bra för din spirituella sida. Du vet att till exempel meditation, promenader, ceremonier, musik eller vad det nu kan vara, får dig att känna dig levande i din ande. Men med handen på hjärtat- hur central plats ger du för din andliga utveckling? Tarotkorten uppmanar dig att lägga ner både tid och hjärta på din egen andliga spis. Du behöver dte här. Det lyfter dig både i ditt psykiska och fysiska mående. Planera för mer andlighet. Du kommer inte att ångra det.

Vill du gå djupare?

Du är välkommen att träffa mig för en psykologisk Tarotsession där vi går igenom ditt liv ur olika aspekter på ett djupare plan. Det finns så mycket att upptäcka inom dig!

Jag erbjuder också Zen Coaching, där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup. Här kan du expandera både andligt och själsligt. Den här samtalsformen är enormt expanderande, så var beredd på en spännande inre resa.

Kontakta mig om du är intresserad av sessioner på distans eller utomhus.

Jag håller till bland annat på Livingroom i Stockholm. Boka en tid här.

Du är varmt välkommen!