Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 16

Så har vi hamnat i Påskveckan igen, en vecka som ligger ganska sent i år. Påsken är en av mina favorithögtider, och för mig är den egentligen inte kopplad till Kristendomen, utan symboliserar så mycket mer. Denna högtid firades dessutom på olika sätt redan innan Kristendomen infördes, och vae då kopplad till vårens ankomst. Många symboler, som ägg, kaniner och björkris är dessutom kopplade till årstidernas skiftningar och visar på fertilitet. Att ägg är en påsktradition beror ju på att det var under denna tiden som fåglarna lade sina ägg, och nere i Europa hade man som tradition att både plocka dessa och festa på dem när man man firade in våren. För mig betyder även ägget nyfödelse och ett löfte om nystart.

Men nog pratat om ägg och påsk. Här kommer veckans råd kring din kropp, själ och ande:

Kroppen

Five of Swords

Detta kort föreställer en ung man som bär på två svärd samtidigt som han har vänt tre andra svärd ryggen. Han är tydligt på väg bort ifrån de tre svärden som han har lämnat bakom sig, men ser ändå rätt så nöjd ut över de två svärden han har lyckats få med sig.

Kortet insinuerar att du kan fira en delseger vad gäller ditt fysiska välmående denna vecka. Du har fått kämpa för att komma hit, och har fått bortprioritera mer än du velat under den senaste tiden. Trots en del umbäranden har ditt fokus på vad som egentligen är viktigt för dig givit resultat. Du kommer rent fysiskt och praktiskt kunna känna dig nöjd under den kommande påskveckn.. Tänk dock på att fortsätta göra prioriteringar. Vad är det du egentligen behöver för att må bra? Fokusera på det och låt irrelevanta frågor som kommer i din väg bara få passera utan att få någon särskild uppmärksamhet.

Själen

Six of Swords

På kortet ser du en munk som sitter och mediterar på en brygga eller en terass. Han har alla sex svärden vid sin sida och han har vänt ryggen mot världen och mot vattnet, som symboliserar känslor. Han ser ut att ha funnit frid och stillhet i det inre.

Detta tarotkort talar om för dig att det bästa du kan göra är att söka en inre djup kontakt med dig själv. När dina tankar och dina känslor löper amok och du inte mår så bra finns det bara en lösning- distansera dig ifrån alla draman som händer utanför dig och som ditt mind försöker ta fasta på. Inget av det som sker runt omkring dig ska egentligen behöva påverka dig. Du behöver försöka avlägsna dig själv från situationer som känns destruktiva och istället bara sitta och observera dina egna reaktioner. Observera i nuet och gör det utan att döma dig själv. Bara på så sätt kan du göra dig fri från sådant som inte gagnar dig. Du styr över dina egna tankar och känslor- men bara om du bestämmer dig för att ta kontrollen.

Anden

The World

Kortet visar tydligt att du har hela världen framför dig vad gäller den andliga sidan denna vecka. Kanske känner du dig öppnare än vanligt, kanske är du helt enkelt mer inställd på att lyssna inåt under denna kommande period. Vad orsaken änmå vara så ligger oändliga andliga möjligheter dig nära till hands just nu. Hur som helst är det lätt för dig att känna kopplingen både till en yttre och en inre andlighet just nu. Rid gärna på den vågen och meditera lite extra, försök få kontakt med ditt allra innersta oändliga jag eller testa något mer praktiskt andligt såsom tarot, healing eller andra andliga praktiker.

Jag önskar dig en fin påskvecka.

Är du intresserad av en mer personlig läggning eller en individualiserad andlig coaching får du gärna boka en tid hos mig. Denna vecka har jag öppet för mottagning måndag, tisdag och onsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *