Jag tassar upp lite tidigare den här morgonen för att du ska få hinna läsa veckans läggning innan arbetsveckan kör igång ordentligt. Jag vet att många väntar att få läsa veckans råd varje söndag eller måndag, och det känns verkligen roligt. Här kommer korten för vecka 17.

Din praktiska och fysiska aspekt

XIX. The Sun

Det första kortet i din veckostjärna ligger i mitten. Här får du råd om hus, hem, jobb och allt fysiskt och praktiskt du gör i ditt liv. Ibland säger kortet även något om ditt fysiska mående. Det här är ditt handfasta kort, det som vetenskapen kan mäta eller undersöka, och det som du, jag och andra kan se utifrån.

En liten pojke sitter naken på en häst. Han skiner som solen. Med sig har han harpan, som ses som ett gudomligt instrument.

Det här är verkligen ett starkt positivt kort. På den praktiska och fysiska fronten finns egentligen inga bekymmer. Allt sådant löser sig. Den här veckan vill inte korten att du ska bekymra dig över det världsliga utan istället njuta av allt du har. Och det går faktiskt ovanligt lätt för dig att göra såsom The Sun föreslår. Du får hjälp av våren som visar sitt vackra ansikte där ute.

Njutning och tacksamhet kan vara ledord för dig under denna tid. Det finns massor som är härligt runt omkring dig. Se därför till att ha blicken inställd på allt det där goda och stanna upp i det.

Din känslomässiga aspekt

Two of Wands

Kortet för din känslomässiga aspekt ger dig råd gällande ditt inre. Det handlar om känslor, ditt undermedvetna och de behov som vilar i botten av dig själv. Hur du mår psykiskt är tätt sammankopplat med hur både dina tankar och ditt fysiska mående är. Även det andliga påverkas av känslor. Därför är det viktigt att vi tar våra känslor på allvar. De finns där som vägvisare för oss.

På en slätt i England finns denna figur avbildad. En man som håller en stav i vardera handen. Han ser ut att vara på vandring, men också som att han går med tillförsikt och känner sig fram.

Det kan finnas mer än en känsla i dig samtidigt. Till exempel kan du känna både glädje och en viss gruvsamhet till något på en och samma gång. Du kan se fram emot något som komma skall men samtidigt sörja över något som inte finns mer. Här gäller det att förstå att alla känslor får ta plats. Vi är komplexa varelser och det är fullt möjligt att känna flera saker vid sidan om varandra. Varje känsla är värd att accepteras och uppmärksammas. Ingen ska behöva sväljas ner för att du inte vill kännas vid den, för det mår du inte i längden bra av.

Ta det varligt den här veckan och spring inte ifrån dig själv. Känn dig istället fram. Försök inte tränga bort någon känsla. Välkomna i stället allt som är där känslomässigt, men försök samtidigt inte hålla kvar någon känsla för länge. Känslor ska komma och gå likt strandens vågor. Rådet du får är att vara lika accepterande och tillåtande som stranden. Det finns något vackert i att vara så öppen. Och alla känslor bär på en skönhet. De finns där för dig, oavsett nyans.

Din mentala aspekt

Nine of Cups

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, de sociala masker du tagit på dig genom livet och de mönster du har anammat för att kunna förhålla dig till dig själv och det som finns runt omkring dig. Det kan till exempel handla om överlevnadsmekanismer som härstammar från din tidiga barndom och som du fortfarande bär med dig trots att du kanske inte behöver. Allt detta tillsammans bildar ditt ego, som dels har en praktisk funktion för dig, men ofta också ibland tar för stor plats på bekostnad av ditt känslomässiga och andliga mående.

En man sitter vid ett matbord. Han har en fisk och nio fyllda bägare framför sig. Han sitter i ett välbeställt hem, har dyra kläder på sig och både minen och hans mage visar på ett välmående.

Den här veckan är det ovanligt lätt att tänka positivt. Precis som solen i den praktiska aspekt så vill det här kortet påminna dig om allt gott som du har. Låt dina tankar få vila där. Forskning visar att optimism leder till ett längre liv, och den här veckan är verkligen bäddad för positiva tankar.

Skriv tacksamhetsdagbok. Visa att du uppskattar de människor du har omkring dig. Och unna dig något som känns njutningsfullt för din egen del. Varför grubbla när du istället kan njut apå det här härliga viset?!

Din andliga aspekt

Three of Swords

Den andliga delen av dig är den som är oändlig i både tid och rum. Den är den som kan ge dig kontakt med alla tider, alla energier och entiteter samt det gudomliga och svårbeskrivbara. Vi är alla spirituella varelser. Inneboende i oss finns också alltid en strävan efter att expandera andligen. Detta sker för många omedvetet och automatiskt. Genom att medvetandegöra den andliga expansionen för oss själva kan vi känna den och låta oss förundras.

På en sten står tre svärd. De lutar sig mot en stor ek, där märken har skurits in i stammen, som är bar från bark på det området som vetter mot stenen och svärden.

Du har hittills fått väldigt fina kort på alla dina aspekter, men här vill ditt andliga kort också påminna dig om dina sår. De finns förstås där, och att tänka positivt och känna tacksamhet innebär förstås inte att de försvinner eller att du ska förtränga dem. Tvärtom ska du låta dem få finnas med dig. För de är också en del av dig och vem du är. Som jag skrev om dina känslor, så måste alla få finnas där och accepteras.

Varför kommer en påminnelse om dina sorger upp på just din andliga aspekt? Jo, självklart för att det finns en djupare innebörd i dem. Och du kan vara tacksam även för dem. Att inte acceptera allt som är du och alla känslor som du känner eller känt leder till lidande. Det är motståndet som gör ont, inte själva känslan. Den renar dig istället.

Så ge utlopp för alla dina känslor. Gråt om du känner sorg, skrik eller slå på något om ilskan vill få ett uttryck och skratta ända ner från maggropen när glädjen trycker på. Om känslorna får finnas där i full acceptans tar de inte heller över dig. Istället kommer andra vackra kvaliteter att visa sig. Något mer evigt och beständigt som alltid finns där, men som du inte alltid är i kontakt med.

Mersmak?

Vill du ha en mer utförlig och personlig läggning? Då kan du boka tid hos mig.

Jag tar även emot dig för Healing och Zen Coaching. Kontakta mig gärna.

Kram och ha en fin vecka!

/Malin