Blogg

Råd för v. 18

Vi har kommit till sista veckan i april nu. I helgen firar vi Valborg och Beltane, två högtider med samma rötter för att fira in att våren kommit på riktigt. Vad kan vi då få för råd från korten denna sista vecka på månaden? Låt oss se efter!

Din fysiska/praktiska sida

20. The Great Bear

En rätt så skrämmande björn står och vaktar öppningen till en helig grotta. Ovanför ser du Karlavagnen och ett magiskt färgsprakande norrsken på himlen.

Denna björn ser kanske hotfull ut, men egentligen så utmanar hon dig. Hon utmanar dig att se på dig själv och vad som verkligen är rätt för just dig. Vad behöver du egentligen?

Eftersom du får detta kortet på den fysiska aspekten av dig kan det här handla om ditt fysiska mående. Hur sköter du om dig själv? Hur skulle din kropp klara av en utmaning just nu? Finns det något du kan göra för att stärka den?

På samma sätt kan du göra med det praktiska gällande jobb och hem. Vad kan du göra för att ditt arbete ska gå så smidigt som möjligt nu? Finns det saker hemma du kan ändra på för att livet ska kännas lättare för dig och de eventuella andra som bor där? Det här är en bra vecka att rannsaka sig själv, se över rutiner och ta ansvar för din del. Det är du som måste sätta din egen förändringsboll i rullning. Lycka till!

Din mentala/känslomässiga sida

Ace of Vessels. The Waters of life.

En alltigenom harmonisk bild visar sig på det här kortet. Här ser du en vattenkälla med ett ständigt flöde av nytt vatten som kommer in. En svan glider sakta fram och en hjort släcker sin törst i källan. Vattnet är stilla och en liten båt av ett blad flyter på ytan. Ett fint känslokort på platsen för dina känslor i läggningen.

Ace, ess betyder ny början. Vatten innebär känslor. Kanske är det så att du känner av våren, för en känsla av nytt hopp vill spira inom dig. Rent mentalt får du en mer harmonisk vecka än du haft på ett tag. Vila i det. Se på allt du har att vara tacksam för och drick av de källor som får dig att må bra. Låt Valborg få innebära inte bara naturens vår, utan även dina känslors. Du är värd att känna hur glädjen väcks till liv.

Din andliga/spirituella sida

Two of Vessels. Attraction

En manlig och kvinnlig kropp med djurhuvuden möts. Båda ger energi till bägarna som står nedanför dem. Mitt emellan dem består ett hjärta i brand. Här finns det energi som väcks av deras möte och andliga förening!

Glöm inte bort att andlighet mår bra av möten med andra, att vi alla är samma och att gemenskap boostar våra energier. Det är lätt att tro att andligt arbete behöver betyda ensamtid i form av reflektion och meditation, men tillsammans hjälper vi varandra framåt. I kommunikation och känsla av tillhörighet uppstår ofta något som känns helt magiskt. Äkta kontakt i autenticitet, öppenhet och kärlek är bland det finaste som finns och så energigivande.

Tillhör du någon grupp eller community som jobbar med andliga frågor? Vänd dig gärna till denna nu. Om inte så sök efter likasinnade och se till att få ett möte. Mötena behöver och bör inte vara fysiska just nu i coronatider, men ett samtal eller ett digitalt möte kan ge väldigt mycket också. Du behöver både bli sedd och se andra. Se till att denna bit av dig får sitt!

Det var fantastiska kort denna vecka! Kort fyllda med energi i svåra tider. Ta hand om dig där ute.

Är du intresserad av en mer personlig läggning på distans eller fysiskt? Jag erbjuder båda. Läs mer här.

Ha en fin Valborgsvecka!

close view of bonfire

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *