Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 18

Just nu formligen eploderar det ute. Jag bor i en villa byggd på en gammal trädgård, där perenna växter som planterades för 50 år sedan fortfarande dyker upp och överraskar mig. Varje vår och varje sommar upptäcker jag något nytt. I morse hittade jag en växt lite längre upp på berget som tillhör min tomt. Jag skuttade dit barfota för att plocka några klasar som sedan fick vara med i min läggning. Med sin gula färg får de vara med och lysa upp veckans råd:

Kroppen

Eight of Cups

Nummer åtta i bägare visar en ensam vandrare som med sin stav vandrar upp för en stig som man inte kan se var den leder. Personen har sin vandringsstav med sig  och går med bestämda steg i riktning mot månen som inte syns jättebra, men ändå lyser upp stigen hjälpligt. Bakom sig lämnar gestalten åtta bägare. Längs med stigen och förbi bägarna rinner en strid bäck.

Bägarna och vattnet i bäcken symboliserar dina känslor, staven kreativitet och stadga och månen är en stark symbol för din intuition. Kortet implicerar att du lämnar något gammalt bakom dig och går relativt bestämt mot något nytt. Eftersom detta kommer upp på positionen för Kroppen handlar det nya troligen om något handfast och praktiskt vad gäller hem, jobb eller livsstil. Eftersom bägarna finns bakom din rygg visar det på att detta nya kan vara en känslomässig satsning för dig, och känslan av att lämna något välbekant bakom sig för att testa något helt nytt kan ibland tyckas skrämmande. Kanske undrar du stundvis om du verkligen har gjort rätt? Kom då ihåg att du har din intuition att följa och att den leder dig rätt. Även om din intuition inte är så lätt att få tag på så kommer den att visa sig när du väl behöver den, så ge inte upp. Denna vecka är inte en tid för tvekan, utan rådet du får är att fortsätta detta nya spår. Lita på att stigen tar dig precis dit du ska.

Själen

Queen of Pentacles

Drottningen av Pentagram sitter stadigt på sin plats. Hon är barfota och fötterna vilar stabilt på Moder Jord. Bakom tronen ser du en blå himmel och en soluppgång och ett stort förtroendeingivande träd med kraftiga grenar. Det är vår, snödropparna blommar och snart kommer, precis som i verkligheten, hela naturen att explodera i sitt skapande. Drottningen sitter med en trumma, vilken hon använder för att kommunicera vad hon får till sig.

Dina tankar och känslor har stora möjligheter att finna ett lugn och en stabilitet denna vecka. Det vilar en harmoni över själspositionen. För att detta ska kunna ske måste du givetvis hjälpa till. Det är du som styr dina tankar och de känslor som följer med dem. Det är också du som ansvarar för vilka energier du tar in och sänder ut. Använd dig gärna av naturen och av jordning för att känna dig grundad och stabil. Detta kan göras på många sätt, men en långsam promenad (gärna barfota om det inte är för kallt) i naturen är ett suveränt sätt att få ner puls och tankar. Att stanna upp och fokusera på andningen några gånger om dagen är också en lätt och bra metod för att bli mer grundad och närvarande. Håll då gärna handen på magen, ta djupa andetag och känn hur magen sakta rör sig upp och ner några gånger. Det brukar inte behövas särskilt många andetag innan man känner hur lugnet sköljer sig över en och hur tankarna skingras för ett större välmående.

Anden

Ace of Cups

Här flödar det fritt! På bilden ser du hur vattnet väller ut ur en stor bägare, hur ett vattenfall forsar och hur det prunkar runtomkring. Ovanför bägaren ser du en nymåne, vilket visar att det är något nytt som ska växa för dig, och det stämmer bra med kortets nummer, ess, som ju faktiskt betyder att något nytt är på gång.

Jag brukar ofta poängtera hur kropp, själ och ande hör ihop och att det är viktigt att ha med alla aspekter. Här ser det tydligt ut som att du kommer att kunna få en kedjereaktion. Något nytt i den fysiska aspekten leder till stabilitet och harmoni i tankar och sinne, som i sin tur gör det lättare för dig att komma åt ditt andliga, sanna, jag. När du lyckas stilla ditt sinne kan Universums energier flöda friare och mer märkbart i dig och du har stora möjligheter att uppnå en känsla av att du är ett med allt nu. Med en direktkontakt till Alltet brukar även kreativiteten kunna vakna till liv.

Det blir alltså nytt i din fysiska aspekt OCH i din andliga denna vecka. Här gäller det att rida på vågen och våga släppa. Strunta i vad andra tycker, tänk inte på att du måste göra saker och ting på ett speciellt sätt. Du inbjuds att segla på en riktigt cool våg med härliga energier nu- så det är bara att släppa kontrollen och hänge dig. Du kommer inte att ångra dig!

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Råd för v. 18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *