Idag, söndag, öser regnet ner. Istället för att gå på äventyr med mina tarotkort utomhus får jag hålla mig inne. Med lite tända ljus och skön musik blir det också ett fint sätt att umgås med korten, mig själv och alla er som jag lägger denna veckostjärna för.

När jag gör en hel läggning för alla mina läsare, såsom jag gör varje veck,a förlitar jag mig som vanligt på synkroniciteten. Jag litar på att det är meningen att just du som läser detta ska göra det just nu. Jag förlitar mig också på att du tar till dig av de budskap just du behöver, och tar fasta på det som är viktigt för dig. Varje läsare tar till sig olika saker av en veckostjärna, och det är helt i sin ordning och precis som det ska. Lita på att du förstår det korten säger till dig precis som du ska förstå det i läsande stund.

Din fysiska och praktiska aspekt

Seven of Cups

Startkortet i mitten står för det fysiska och praktiska, de mer jordnära aspekterna i dig och ditt liv. Här kan det handla om råd kring jobb, hem eller fysisk hälsa, beroende på vad korten tycker att du ska fokusera på just här och nu.

En ung lättklädd man sitter vid ett vatten. Han tittar ner på sex bägare som verkar ha sjunkit till botten och han ser ut att sörja dem. Bredvid sig har en en full bägare som står, men den verkar han inte se.

Den här veckan får du se upp så att du inte låter din missnöjda sida ta över. Du har av någon anledning en benägenhet att se allt som inte funkar och allt som du saknar just nu. Det är ovanligt lätt att se glaset som halvtomt istället för halvfullt. Kortet uppmanar dig därför att ta dig i kragen lite grann och istället titta på allt fint du har att vara tacksam för. Det finns så många rikedomar i ditt liv. Det gäller bara att du riktar blicken åt rätt håll!

Din känslomässiga aspekt

Ace of Pentacles

Längst ner till vänster finns kortet som handlar om dina känslor. Vi behöver låta våra känslor få finnas där och ta plats, för om vi försöker trycka ner dem stänger vi även kontakten till oss själva, och det kommer att märkas i alla aspekter inom oss. Vi behöver tillgång till hela vårt känsloregister för att förstå vad vi behöver i livet. De är våra vägvisare till ett helt liv.

En björn kliver ut ur sitt idé. Det är tidig morgon, och himlen glöder i bakgrunden. Där uppe svävar ett stort gyllene pentagram.

Nya känslor tittar nyvaket fram. Det är inte bara vår ute, utan det känns som om något inom dig också tinar upp. Var lite extra nyfiken på vad som händer inuti dig själv under den här perioden. Kanske är det så att du upptäcker dolda sidor hos dig själv. Låt också din längtan få ta plats. Vart riktar den sig och vad vill den? Följ din längtan för att se vart den tar dig. Tillåt den att finnas där. Den vill visa dig till nya ställen i livet.

Din mentala aspekt

Seven of Wands

Din mentala aspekt handlar om dina tankar och ditt superego. Kortet ligger längst ner till vänster och handlar ofta om ditt intellekt, men också om dina mönster och sociala strukturer. Din mentala sida påverkar hur du mår både fysiskt och psykiskt, därför är det viktigt att observera vilket läge denna del av dig befinner sig i.

En hjälmklädd man står på en mur. Han försöker mota ner andra män som är på väg upp till honom. Det ser ut som en kamp.

Den här veckan skulle du må bra av att fundera kring dina gränser lite. Vad är okej för dig och när känner du att någon har överträtt dina gränser? Om du inte säger ”nej” till folk i tid och inte är uppmärksam på vad du behöver kommer du att känna dig överkörd. Det kommer troligen att kännas som att andra inte respekterar dig, men egentligen så är det du som inte har respekterat dig själv då du inte har tillåtit dig själv att hörsamma dina egna signaler om vad du mår bra av.

Det kan verka som att du får kämpa gentemot andra just nu och du kan ha en tendens att bli kritisk mot andra. Då kan det vara bra att komma ihåg att det inte är ditt arbete att styra andra. Ditt ansvar gäller dig själv och ditt eget mående, så slösa inte tid på att älta oförrätter. Jobba med dig själv och vad som får dig att må bra istället.

Din andliga aspekt

Princess of Swords

Sist men inte minst kommer vi till det översta kortet som vill berätta om din andliga aspekt. Ditt andliga jag är den del  som på något sätt är större än dig själv, den som kopplar upp dig med Alltet och som ger ditt liv en större mening. Automatiskt och undermedvetet strävar vi alltid efter att expandera i det andliga. Vi är i grunden andliga varelser och behöver få vara i kontakt med denna del av oss själva.

Kungen av Pentagram sitter stadigt på sin tron. Bakom honom finns både luft och eld. Han ser trygg ut, och verkar inte ha några planer på att flytta på sig.

Under den här veckan är de grundande energierna viktiga för dig. Var medveten om din kropp och omfamna den i ditt andliga arbete. Ta dig även hjälp av jorden och naturen. Gå gärna barfota i gräset eller känn på våren med hjälp av dina sinnen.

Genom att uppmärksamma vad dina sinnen, lukt, hörsel, syn, känsel och smak, upplever i nuet kommer du själv att bli mer närvarande och förankrad i dig själv. I den närvaron finns det dels en trygghet och dels en djup andlighet. Om vi vill hitta hem till det oändliga i oss själva måste vi gör det genom att vara här och nu och ingen annanstans.

Lycka till!

Vill du gå djupare?

Tarot för mig handlar om personlig utveckling och inte om när du ska träffa drömprinsen i ditt liv. Du är välkommen att träffa mig för en psykologisk Tarotsession där vi går igenom ditt liv ur olika aspekter på ett djupare plan. Vad kan du göra för att få ett mer balanserat och glädjefyllt liv? Jag hjälper dig gärna att titta på det.

Jag erbjuder också Zen Coaching, där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup. Här kan du expandera både andligt och själsligt. Den här samtalsformen är enormt expanderande, så var beredd på en spännande inre resa.

Kontakta mig om du är intresserad av sessioner på distans eller utomhus.

Jag håller till bland annat på Livingroom i Stockholm. Boka en tid här.

Du är varmt välkommen!