Blogg

Råd för v. 19

Idag fick mina kort sällskap av min kökshäxa som är gjord av äkta hälsingelin. Kökshäxor pryder många gamla hälsingekök, och min har följt med mig i många år eftersom jag har rötter därifrån. Jag har dock försökt ta reda på ursprungshistorien kring kökshäxor och vad de egentlligen står för utan vidare övertygande resultat. Om någon av er läsare har kunskap iom detta får ni gärna upplysa mig om detta i kommentaren.

Men nog pratat om kökshäxor , för det är dags att tolka de kort jag har lagt inför kommande vecka:

Kroppen

Two of Stones – Challenge

I de flesta tarotlekar heter detta kort två i pentagram och ser ganska annorlunda ut. Här har man dock valt att avbilda två harar som balanserar på bakbenen medan de slåss med varandra. De har fullt upp med att hålla sin egen balans och inte ramla där de står. Ingen vill förstås vara den som faller.

Det här kortet vittnar om att veckan kan komma att fyllas med många praktikaliteter och att det gäller för dig att hålla tungan rätt i munnen om du ska hinna med allt. Kanske är det så att du behöver fundera över dina prioriteringar? Behöver du verkligen ta dig an allt eller kan du sortera bort saker som egentligen inte är superviktiga för nuet? Behöver du ta den där onödiga fighten med ditt liv just nu? Det kanske känns så, men är din känsla verkligen sann här? Kortets råd till dig är att ta några steg tillbaka, andas och omvärdera läget. Du behöver ta hand om dig själv!

Själen

Knight of Arrows – Hawk

Höken sitter högt uppe i ett träd och har god sikte över markerna. Hen har tagit sikte på något och ämnar att få det hen vill ha, och har inga planer på att låta sig stoppas av molnen som hopar sig.

Här verkar det som att du mentalt har siktet inställt på något. Arrows, pilar, står ju för den mentala och rationella sidan av dig. Du smider planer och kan bli väldigt fokuserad på dem den närmsta tiden. Om du vill bestämma dig för att satsa på något är denna vecka ett väldigt bra tillfälle att göra det på, för nu är du både snabb och fokuserad och har ett knivskarpt intellekt.

Anden

Five of Stones – Endurance

Förra veckan var väldigt lovande på den andliga sidan och du hade stora chanser att få till kontakt mellan dig och det andliga. Den här veckan får du uppmaningen att vara ihärdig och fortsätta. Det kommer stunder då du känner att du inte riktigt är i kontakt och kanske till och med känner dig lite ur balans, men det händer oss alla ibland. Knepet är att inte ge upp, att fortsätta observera dig själv och ge ditt inre barn kärlek och omtanke. För det är när du känner dig trygg och kan slappna av som du också har möjlighet att ta dig bortom dina tankar och känslor, och det är där du hittar varandet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *