Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 20

Vårvärmen har tagit sig en liten paus, och det blåser snålt runt mig idag där jag befinner mig bara några meter från havet vid min sommarstuga. Trots kylan pågår våren runt omkring mig. Sjöfåglarna har kommit, det slår ut nya blommor varje dag och kvällarna har blivit så mycket ljusare. Oavsett vad termometern visar  händer det något inom oss nu. Vi är kopplade till årstidens skiftningar och när naturen sätter fart speglas det i våra liv. Detta märks även på korten i veckans läggning:

Kroppen

Three of Vessels- Joy

I vårt yttre liv händer det en hel del just nu. Det ser ut att vara många möten med andra människor, vilket gör att veckan troligtvis kommer att bli väldigt social. Det mesta som händer i det yttre sker i någon form av glädje. Du hinner inte dessutom riktigt tänka efter vad gäller annat.

Ibland får vi mer hektiska perioder i våra liv, och de närmaste dagarna kommer det tydligt att hända väldigt mycket för dig. Det är lätt att arbeta upp en stress under intensiva perioder, men här lyder kortets råd att försöka undvika det. Ett stressigt sinne ger dig ändå ingen glädje i förlängningen. Det är just nu bättre att dyka in i allt, tacka ”ja” till det som sker och glädjas över allt det roliga. Tids nog kommer du att få en luftigare kalender, och då kan du passa på att vila. Fram till dess föreslår korten att du hellre ska se glaset  som halvfullt än halvtomt.

Själen

Queen of Vessels- Salmon

Vatten symboliserar känslor, och här får en lax ersätta den drottning som oftast brukar finnas på detta kort. Det är en väldigt träffsäker liknelse, känner jag. Laxen dyker in i vattnet/känslorna ohämmat och befinner sig i sitt rätta element där. Hon vet hur hon ska navigera och gör det med säkerhet oavsett åt vilket håll strömmarna går. Jag får en känsla av att laxen till och med njuter när den ska ta sig upp för vattenfall och ta sig förbi olika hinder på vägen.

Den kommande veckan har du lättare än vanligt att stanna upp i kontakt med dina känslor. Du mår bra av att låta dem få plats i dig och att betrakta hur de kommer och går och flödar åt olika håll i olika situationer. Ett tips kan vara att hela tiden observera dina egna känslor, oavsett om du anser dem vara positiva eller negativa. Lägg märke till i vilka situationer vissa av känslorna dyker upp. Ser du något mönster? Genom att observera kan du hitta dina egna triggerpunkter och ta hem ansvaret till dig själv. Du är kapten för din egen navigering i vatten-/känsloströmmarna, och här har du om du vill en chans att lära dig något värdefullt om dig själv. Det kan hända att du överraskar dig själv om du dyker djupare än vanligt. Du kan också känna dig trygg i vetskapen att du aldrig kan simma vilse hur långt eller djupt du simmar. För hur ska du kunna göra det när det är dig själv du simmar i? Du är ur den synvinkeln alltid hemma.

Anden

Five of Bows – Empowerment

Man skulle kunna tro att du, eftersom det händer så mycket i ditt praktiska liv och på känslofronten just nu, inte riktigt skulle ha tid och möjlighet att ta kontakt med ditt andliga varande. Men så är inte alls fallet, nästan tvärtom. Genom att se på de yttre omständigheterna genom ett glädje- och tacksamhetsperspektiv och genom att medvetet observera dina egna känslor öppnar du istället upp en kanal till din egen andlighet.

På kortet på positionen för anden ser du en båge i handen på mannen avbildad i gräset och fyra nedanför honom. Alla bågar är osträngade. Det innebär att allt egentligen är förberett för dig, du bestämmer bara vad du vill göra av det. Du kan välja nu att se osträngade bågar som ett hinder eller att fokusera på att stränga dem för att kunna sikta in en pil mot just din andliga väg. Du är så nära nu, och allt är upplagt för dig, men det sista steget måste ändå vara ditt beslut och ditt eget att göra. Vad väljer du?

 

 

Du har nu läst en allmän veckoläggning. Många brukar återkomma med feedback om att dessa har stämt väldigt bra för dem. Känner du likadant? Jag tar tacksamt emot feedback i kommentarerna. Är du intresserad av en mer individuell läggning där du dessutom får möjlighet att bolla olika frågor som ligger just dig varmt om hjärtat? Boka i så fall tid hos mig. Jag sitter på Helhetshälsan som ligger centralt i Stockholm.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *