Denna vecka har jag bestämt mig för att börja ändra på min veckoläggning lite. Jag kommer att lägga fyra kort istället för tre. På så sätt känner jag att det blir lättare att skilja på vår mentala och vår känslomässiga aspekt i läggningen. Man brukar ju säga att vi har tre sidor- kropp, själ och ande. Detta stämmer i och för sig, men i dessa finns även fler bottnar. Jag har därför valt att differentiera själen som innehåller så mycket. På så sätt känner jag att du kan få fler handfasta råd som kanske hjälper dig i vardagen. Så var redo för den nya läggningen!

Din fysiska/praktiska aspekt

The Chariot

Jag börjar med  mittenkortet, som står för din fysiska och praktiska aspekt. På den här positionen får du råd gällande mer handfasta ting som jobb, fysisk hälsa och hem. Den här veckan dyker Vagnen, som den heter på svenska, upp här. En romersk soldat dras av två lejon i olika färger. Det går fort, och det intressanta är att soldaten faktiskt inte har några tömmar där han står. Lejonen drar ändå.

Vagnen innebär alltid en förändring av något slag, så här är det något nytt som kommer in. Även om detta är något du faktiskt vill ska hända så kan det vara så att du känner att allting går väldigt fort nu och att du inte riktigt hänger med, som om allting vore utanför din kontroll. Rådet du får av kortet är att ändå försöka köra på och hålla tungan rätt i munnen. Se till att din förändring går åt det håll du vill. Du kan inte stoppa en boll som du redan satt i rullning, men du kan vara med och styra hur allt ska bli. Lycka till!

Din känslomässiga aspekt

Ten of Staves

Längst nere till vänster har du känslokortet. Där kan du få reda på vad du kan tänka på vad gäller ditt inre känsloliv just nu. Här får du en bild på en mor med två barn. Modern strävar och bär på pinnar som hon ska ta med sig hem. Det är tungt, men hon är fokuserad och vet att det hon gör kommer så småningom att vara till gagn både för henne och barnen.

Ja,du har en del känsloarbete att ta dig igenom. Det har vi alla. Stundom kan det kännas tungt, men här får du en påminnelse om vikten av att våga bearbeta dina egna känslor. Gör det med kärlek och omtanke till både dig själv och din omgivning. Dina känslor är dina vägvisare, så låt dem få berätta för dig vad du egentligen behöver!

Din mentala aspekt

Two of Swords

Här har du kortet som handlar om dina tankar och ditt intellekt. Din mentala aspekt är förstås starkt sammankopplad  med alla andra sidor av dig. Hur du väljer att tänka och vilka beslut du tar påverkar både dina känslor, din fysiska aspekt och din andlighet. Den här gången får du en kvinna som sitter med ryggen mot betraktaren och håller två svärd som pekar åt varsitt håll.

Svärd är passande att få här, för de symboliserar just ditt intellekt. Detta kort visar också på ett val som du har att göra. Du väljer själv din egen väg och är som vuxen ansvarig för ditt eget mående. Var därför mån om att välja klokt just nu. Hur vill du ha det och hur vill du må? Se till att du inte blir överkörd och att du är herre över din egen valprocess. Bara du vet vad som är rätt för dig!

Din andliga aspekt

Ten of Cups

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att du ingår i ett större sammanhang, om varandet och kanske om varför du är här på jorden just nu. Här dyker tio i bägare upp. Det är ett kort där kvinnor är på väg över en bro till något som känns både som en saga och ett hem- ett välkomnande slott med en regnbåge över.

Ja, du är på väg åt rätt håll med din andlighet. Se till att den får tillräckligt med plats i ditt liv, för med ett andligt perspektiv får du vingar och känner en större lätthet i tillvaron. Där blir allt världsligt och känslomässigt arbete så mycket lättare. Att veta att du ingår i något större och verkligen känna det gör att så mycket annat i ditt liv känns som petitesser.

Andligt arbete behöver inte vara allvarligt, utan försök att ta med dig din nyfikenhet här. Lek dig fram och följ inte några bestämda strikta ramar. Bara genom öppenhet och ett stort ”JA” kommer du att komma till målet!

Vilka tankar och känslor väckte denna läggning hos dig? Skriv gärna ner dina tankar i kommentarerna.

Och är du sugen på att boka en egen tid hos mig? Jag tar emot både på plats och på distans nu. Kika på mina tider via boka-knappen.

Kram och ha en fin Kristi Himmelfärdsvecka!