Idag har det kommit riktigt rejäla regnskurar. Moder Jord duschar, och det är inte riktigt läge att göra en veckoläggning utomhus. Istället fick lite av naturen komma in till mig. Små bebisormbunkar som fortfarande är ihopkrullade fick en plats på mitt köksbord. Till dem använde jag mig av min starkaste lek, Tarot of Sacred Feminine. Ormbunken är en traditionell magisk växt, så de fick bring ännu en dimension till korten denna vecka.

Din fysiska och praktiska aspekt

4 i Pentagram

Vi börjar som som alltit med kortet i mitten, där du får vägledning kring det praktiska och fysiska i ditt liv. Här handlar det om fysisk hälsa, jobb, hem och jordnära praktikaliteter som behöver ordnas med.

Fyra änglar med vackra vingar svävar i ett ljus som verkar dra upp dem mot himlen. Under dem, strax ovanför den djupa skogen, svärmar ett gäng älvor.

Vad som kommer till mig är tillit. Lita på att allt ordnar sig till det bästa, också när det inte går enligt plan. Det kan finnas en planering i din kalender, men en annan i den spirituella världen. Vissa saker kan du inte styra, och därför är det hög tid att släppa lite på ditt kontrollbehov. Det gäller allt från uppgifter på jobbet till hur du sköter din träning. Den här veckan är det inte dina idéer om hur saker och ting ska vara som kommer i första hand. Tillåt dig styras av andra yttre faktorer och se efter vad som händer. Om du gör det utifrån en inre nyfikenhet kan det innebära goda överraskningar och kanske till och med början på en ny livsväg.

Din känslomässiga aspekt

4 i Svärd

Längst ner till vänster i stjärnan finns platsen för dina känslor. De pekar på vilka behov som längtar efter att bli hörsammade inom dig, och på vad ditt undermedvetna vill säga. För att uppnå en balans i livet är det av vikt att både lyssna på dina känslor och förstå vilka behov som finns bakom dem.

En ung man sover djupt på magen. Ovanför honom står nornorna, de tre nordiska ödesgudinnorna med en av mannens livstrådar. Den ena av dem står också med en kniv och ser ut att vilja skära av tråden.

Det kan hända att du är känslomässigt trött nu. Att du har starka känslor, kanske till och med sorg att bearbeta. Det skulle även kunna vara att du levt under stress en längre tid, och nu sätter ditt system stopp för det.

Det är viktigt att du ger dig tid för vila och återhämtning en period framåt. Att stanna upp för att hämta igen sig är inget nederlag. Tvärtom är det en förutsättning för att orka fortsätta att växa och blomstra. Precis som ebb och flod, natt och dag, sommar och vinter har du också en naturlig cykel inom dig som du behöver hedra. Och nu är tiden för det. Låt ditt inre få bearbeta det du varit med om en stund. Rusa inte iväg för fort. Det är inte bråttom med någonting.

Din mentala aspekt

3 i Stavar

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och även om sådant som ditt superego kämpar med vad gäller borden, måsten och samhälleliga normer. Det är viktigt att titta på den här aspekten av oss själva, då den i stor grad påverkar oss känslomässigt. Vi behöver vår mentala sida, men den får inte ta över på bekostnad av våra övriga inre aspekter.

Tre kvinnor i olika åldrar (Maiden, Mother, Crone)  sitter tillsammans och ser ut att genomföra en magisk ceremoni. Den äldsta kvinnan håller i en kniv, den yngsta ett rökelskar och mellankvinnan står med en stork vid sin sida.

Din mentala sida befinner sig på en helt annan plats än din känslomässiga del som behöver få vila ett tag nu. Tankemässigt befinner du dig i en planeringsfas. Det är som att du kan se klarare än vanligt vad du vill åstadkomma härnäst. Den här klarsynen är mer som en visshet i dig, ett sorts lugn som egentligen inte har bråttom någonstans. Du nöjer dig med att drömma och planera och kommer inte att rusa iväg i onödan. Tvärtom kan det kännas ganska skönt att tillåta sig att planera utan att för dens skull agera på något. Var gärna lite extra lekfull och använd dig av fantasin som en tillgång.

Din andliga aspekt

Riddare i bägare

Sist ut kommer kortet för din andliga aspekt. Äkta andlighet kommer inte utifrån. Det har ingenting att göra med att se in i framtiden, kunna avläsa andra eller prata med andar. Det är alldeles för lösryckt och grunt. Jag syftar istället på det som finns inuti dig samtidigt som det är obegränsat och oändligt. Det handlar mer om att kunna känna kontakt med allt, att se mening och tillhörighet i allt som är och att kunna bli ett med övriga världen. Andlig expansion börjar inom dig, men sträcker sig samtidigt utanför vad du är. Du är ett, men du är också allt på en och samma gång.

En naken kvinna sitter naken på en klippa i/vid havet. Hon ser ut att kasta upp en fågel, ut i friheten. Havet slår mot klippan och vinden viner i hennes hår.

På din fysiska, praktiska aspekt fick du ett kort som ville att du skulle släppa på kontrollen. Här på den andliga sidan av dig får du ungefär samma sak, men det här kortet går lite längre. Det handlar inte bara om att släppa på något och luta sig mot tilliten, utan du ska även tillåta dig att kasta dig ut i något. Låt din andlighet få ta plats, ge den plats att sväva ut. Ge dig gärna ut på okänd mark. Tillåt inte dina tankar och känslor att hålla tillbaka ditt andliga växande, utan låt din spirituella sida få gå på egna äventyr. Där, i dig men samtidigt utanför din kontroll, kan något stort ske.

Tyckte du om min läggning?

Lämna gärna en kommentar till mig. Och boka en egen tid för en individuell session. Du är varmt välkommen till mig på Living Room i Stockholm. Där erbjuder jag både Zen Coaching, Healing och Tarot. Allt för ditt andliga, känslomässiga och fysiska välmående.

Kontakta mig om du har några frågor.

Ha en fin vecka!

/Malin