En läggning på stranden innan jag tog mig ett dopp.

Din fysiska och praktiska aspekt

Four of Cups

Startkortet i mitten står för det fysiska och praktiska, de mer jordnära aspekterna i dig och ditt liv. Det ger dig råd kring jobb, hem eller fysisk hälsa, beroende var du befinner dig just här och nu, och vad korten tycker att du bör fokusera på.

En man sitter mot en vägg. Han har dyrbara kläder och ser ut att vara välmående. Ändå ser han rätt så uppgiven ut.

Det här kortet vill både uppmuntra dig och ge dig en rejäl spark i baken på en och samma gång. Rent praktiskt kommer allt inte att gå 100% smidigt just nu. Det handlar inte om några större grejer som krånglar, men du reagerar kraftigt ändå. Du verkar ha lätt för att fokusera på det som inte fungerar den här veckan. Det gör att du både kan bli frustrerad, irriterad och uppgiven. Därför tycker kortet att du ska skifta fokus. Sluta upp med att låta dina tankar stanna vid det som inte går som du hade tänkt dig. Du har ju så mycket annat i ditt liv som fungerar bra. Du bör du lägga ditt fokus på de positiva sakerna i ditt liv nu.

Din känslomässiga aspekt

Three of Sacred Circles

Längst ner till vänster finns kortet som handlar om dina känslor. Vi behöver låta våra känslor få ta sin rättmätiga plats, för om vi försöker trycka ner dem stänger vi även kontakten till oss själva, och det kommer att märkas i alla aspekter inom oss. Vi behöver tillgång till hela vårt känsloregister för att förstå vad vi behöver i livet. De är våra vägvisare till ett helt liv.

En tipi står för sig själv i ett vinterlandskap. En röd filt hänger för ingången och ger en känsla av att där inne pågår det något som vi inte får se. Framför hyddan hänger tre schamantrummor med olika mönster på.

Det pågår mycket i ditt inre nu, och så har det varit den senaste tiden. Än så länge har du kanske inte gått ut med allt vad du känner helt öppet, och det är okej. Det är helt rätt att ge dig själv tid att låta dig landa i alla känslor och få rätsida på dem. För någonting håller att arbetas fram inom dig. Låt det få ta tid, ta hjälp om du vill, men minns också att du har rätt till din integritet. Du har all rätt att sätta gränser på ett sätt som känns rätt för dig. Samtidigt har du också all rätt att få växa och blomma. Och det kommer du att göra efter en period av  inre arbete.

 

Din mentala aspekt

Nine of Sacred Circles

Din mentala aspekt handlar om dina tankar och ditt superego. Kortet ligger längst ner till höger från oss sett, och det berör dels  ditt intellekt, men också dina tankemönster och sociala strukturer. Din mentala sida påverkar hur du mår både fysiskt och psykiskt, därför är det viktigt att observera vilket läge denna del av dig befinner sig i.

På den här symbolrika bilden ser du en äldre kvinna som inte vill strida mer. Hon sitter där med en skål med vatten, ett rökelsekar, en falk, stenar, och mycket mer. Gemensamt för dessa är att de täcker alla våra fyra element; eld, vatten, jord och luft.

Rent mentalt är du ganska nöjd där du befinner dig. Tävlingsinstinkten och den del av dig som vill prestera vilar just nu. Låt det få vara så. Observera vad som händer runtomkring dig, för även om du är lugn kan kaoset runt om dig vara totalt. Du behöver inte gå in i den röran, och tankemässigt är du väldigt medveten om det. Du kan vara lugnet själv om du bara har bestämt dig för det, och det är en styrka att hitta dit.

 

Din andliga aspekt

Two of Sacred Circles

Det översta kortet är sist ut. Det vill berätta för dig om din andliga aspekt, den del  som på något sätt är större än dig själv, som kopplar upp dig med allt som finns och som gör att du både är en del av Universum och är Universum på en och samma gång. Vi är alltid ett med allt, men medvetenheten och känslan av Oneness finns inte alltid där. Den behöver vi träna på och ständigt påminna oss om.

En man står ansikte mot ansikte med en björn som står upp på sina bakben. Mannen håller en schamantrumma och en fjäder i handen.

Den här veckan behöver du bli påmind om balansen i ditt liv. Du måste göra plats för andliga stunder i ditt schema. Det verkar som du lätt kan glömma det när du är stressad. Vad är andligt för dig? Ibland kanske det räcker att ta några djupa andetag och känna av ditt inre väsen, och ibland behöver du ta dig en längre stunds meditation eller annan praktik. Utan andliga rutiner hamnar du upp  i huvudet för mycket och då är det lätt att du släpper in stress i ditt system.

Med lite disciplin i andliga övningar kan du dessutom nå nya höjder just nu. Så det handlar inte bara om att du tenderar att glömma bort att ta hand om dig själv spirituellt, utan också om att det finns något där ute/inne som lockar och drar. Bli inte överraskad om du når nya höjder och stöter på andliga kickar om du bestämmer dig för att ta den här sidan på allvar och låter den få ta sin tid de närmsta sju dagarna.

Lycka till!

Vill du gå djupare?

Tarot för mig handlar om personlig utveckling och inte om när du ska träffa drömprinsen i ditt liv. Du är välkommen att träffa mig för en psykologisk Tarotsession där vi går igenom ditt liv ur olika aspekter på ett djupare plan. Vad kan du göra för att få ett mer balanserat och glädjefyllt liv? Jag hjälper dig gärna att titta på det.

Jag erbjuder också Zen Coaching, där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup. Här kan du expandera både andligt och själsligt. Den här samtalsformen är enormt expanderande, så var beredd på en spännande inre resa.

Kontakta mig om du är intresserad av sessioner på distans eller utomhus.

Jag håller till på Livingroom i Stockholm. Boka en tid här.

Du är varmt välkommen!