Nu är sommaren här på riktigt. I det skira gröna Sverige lägger jag en stjärna inför vecka 23. Läs den, känn in vad den gör med dig. Du förstår det du ska förstå. Du kommer ihåg det du ska komma ihåg när du läser mina veckoläggningarna. Jag skriver allmänt, men din tolkning blir personlig för dig.

Din praktiska och fysiska aspekt

King of Swords

I mitten ligger det kort jag först tar mig an. Det här kortet guidar dig kring hus, hem, jobb och allt fysiskt och praktiskt du gör i ditt liv. Ibland kan kortet också säga något om hur du ska till vara på din fysiska hälsa. Det här är det handfasta kortet i läggningen, det som vetenskapen kan mäta eller undersöka, och det som du, jag och andra kan se utifrån.

Kungen av svärd står stadigt och majestätiskt på något som ser ut som en balkong på slottet. Hans blick är fäst på oss som betraktar honom. Han håller ett stort och tungt svärd i sin högra hand. I den vänstra handen har en falk just landat.

Fokus, riktning och struktur verkar vara veckans ledord vad gäller sådant som du företar dig. Du verkar vara målinriktad. Du lägger upp planer, och bäst av allt är att du känner att du har en skaplig kontroll på din tillvaro just nu. Vad kan det bero på? Kanske lägger du ner lite mer tid än vanligt på att planera dina dagar. Det kan handla om både träning, jobb och annat praktiskt. Troligtvis är det mycket för dig att ordna med just nu. Du klarar det dock galant. Din struktur och din ordning i kalendern hjälper dig. Du är också motiverad i det du gör under den här perioden, och det underlättar förstås livet jättemycket.

Din känslomässiga aspekt

3 of Pentacles

Kortet längst ner till vänster ger dig råd angående dina känslor, ditt undermedvetna och de behov som finns där och vill bli hörda. Hur du mår psykiskt är tätt sammankopplat med både dina tankar, ditt fysiska mående och det andliga. De påverkar varandra åt alla håll. Vi är holistiska varelser, därför är det viktigt att alla aspekter får vara med. Det är till exempel väldigt hjälpsamt att verkligen lyssna på sina känslor. De är vägvisare till hur hela vi mår där inuti oss själva.

En ung kvinna står vid ett slottsfönster och målar ett konstverk. Hon är djupt försjunken i det vackra arbetet som växer fram. Förutom konstverket pryds fönstret av tre pentagram.

Det här verkar vara veckan för inre kontemplation och arbete. När du är i gång och planerar veckan utifrån din praktiska, intellektuella aspekt så gör du klokt i att se till att du gör tid för ditt inre också. Du behöver andrum för att känna efter hur du mår och vad du behöver. Du behöver också ta ansvar för dina egna känslor, följa dem och inte skylla dem på någon annan. Se dina känslor som sunda reaktioner på den situation du har i livet just nu. Låt dem landa i dig, och tillåt hela paletten att få finnas där.

Om du tillåter alla känslonyanser säger du också ”ja” till hela dig. Och som du vet så kommer känslor och går. Det är helt i sin ordning att du ena stunden känner dig ledsen och andra jätteglad. Vi människor är komplexa spännande rymdar. Tillåt därför dig själv att gå på upptäcktsfärd i din egen inre rymd.

Din mentala aspekt

2 of Swords

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina sociala roller och de beteendemönster du har. Den här aspekten kan till exempel handla om överlevnadsmekanismer som härstammar från din tidiga barndom eller din inre kritiker som begränsar dig och till och med kan få dig att må dåligt.

En kvinna sitter på klipporna vid vattnet. I famnen har hon två svärd som korsar varandra och pekar åt motsatt håll. Kvinnan bär en ögonbindel och mellan svärdsspetsarna kan du se en stor fullmåne höljd i glittrande dimmor.

Ett vägval tar upp dina tankar. Du lägger kanske ner mer tankemöda på val än vad du behöver, och kan ha en tendens att grubbla. Tarotkortens tips är därför att lägga fokus på din intuition istället för att låta dina tankar ta över. Hur känns det i magtrakten? Lyssna på den känslan. Den visar dig rätt!

Din andliga aspekt

8 of Pentacles

Din andliga del är oändlig i både tid och rum. Den kan ge dig kontakt med alla tider, alla energier och entiteter samt det gudomliga och svårbeskrivbara i och runtomkring dig. Vi är alla spirituella varelser. Det finns en inneboende längtan efter att expandera andligen inom oss alla. Många utvecklas andligen både omedvetet och automatiskt. När vi istället medvetandegör vårt andliga växande kan vi dock nå nya höjder i hela vår personliga utveckling. En känsla av sammanhang och mening brukar infinna sig.

Här stöter vi på ytterligare ett kort där en kvinna sitter och arbetar vid ett fönster. Den här gången är det någon som broderar. Hon har en korg med garn i olika färger, och i fönstret hänger sex pentagram. Det sjunde pentagrammet ligger på golvet vid hennes fötter och det åttonde broderar hon själv på.

Jag upplever att din andliga och din känslomässiga aspekt går hand i hand denna vecka. Precis som du behöver tid för att landa i dig själv känslomässigt så behöver du tid för din spirituella sida. Se till att avsätta tid för detta. Meditation kan vara bra, men också vanlig kontemplation eller kreativr arbete. Känn efter vad du behöver och låt energierna flöda fritt. Känn hur energierna växer inom dig.

Du är i kontakt med något stort och fint, men något som också kan kännas väldigt flyktigt ibland. Försök därför sätta ord på det du upplever, kanske måla det eller använda dig av föremål som symboliserar det som händer i dig. Du är rejält på gång nu. Bara du ger dig själv tid.

Längtar du efter mer?

En personlig läggning kan hjälpa dig. Då hjälper jag dig att titta på utmaningar, utvecklingspotential och olika kvaliteter inom dig. Tarotkorten är djupt symboliska och är uppbyggda både efter livets gång och efter den inneboende utvecklingspotentialen vi alla har inom oss. Boka tid hos mig.

Jag tar även emot dig för Healing och Zen Coaching. Kontakta mig gärna.

Kram och ha en fin vecka!

/Malin