Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 25

Idag, i värmen, satt jag bredvid min underbart doftande schersmin och lade min veckoläggning. Alla korten som kom upp var ur den stora Arkanan, vilket innebär att korten och läggningen känns väldigt stark:

Kroppen

XX. Judgment

Detta kort kallas i många lekar för ”Yttersta Domen” på svenska. Den brukar visa på en känsla av att nu är det dags för att något avgörande ska hända, eller att en ny insikt kommer in i livet.

Du får det här kortet på platsen för den kroppsliga, fysiska aspekten av dig själv. Det kan därför handla om både jobb, hem eller din fysiska hälsa när det kommer till träning eller kost. Något av detta kommer att falla på plats för dig under de närmsta sju dagarna. Det kan hända att du får en plötslig aha-upplevelse, att något till slut klickar på rätt sätt inom dig eller att du utifrån får en idé eller ett erbjudande som bara känns så rätt för dig. Det här kan bli ett avstamp eller en vägkorsning i ditt liv- håll därför ögonen öppna och låt inte tillfället gå dig förbi, utan se till att göra något av det.

Själen

XIX. The Sun

Du vet den här känslan då du helt automatiskt bara befinner dig i nuet och är totalt uppslukad och närvarande i vad som händer utan att ha den minsta tanke på någonting runtomkring dig? Kortet Solen symboliserar just denna känsla, och inför veckan som kommer verkar du få flera tillfällen att hamna där.

Detta kort passar också mycket bra eftersom midsommar äger rum nu, den dagen på året då solen är uppe som allra längst under ett dygn. Energin ligger på topp i naturen, och vår energi och våra psyken brukar följa naturens mönster. Vi har som mest energi när det är som ljusast ute.

Egentligen ger inte detta kort dig något råd, utan dessa tillfällen i fullständigt flöde kommer att infinna  sig för dig ändå. Vad du kan tänka på är kanske att våga släppa loss och inte hålla inne på din glädje. Se till att leva fullt ut, var lite crazy och förstör inte din känsla genom att helt plötsligt börja tänka på morgondagen- tids nog får du göra det ändå!

Anden

IV. Power

Här ser du en bild på vår gudinna Freija som dras i sin vagn av sina två katter. Hon är bestämd, stabil, smidig och tryggheten personifierad.

Att få detta kort på positionen för anden tyder på att veckan har stabilitet att erbjuda även i din andliga aspekt. Och det förstås- när din fysiska aspekt erbjuder dig klarhet och du befinner dig i ett flöde rent själsligt är det inte så svårt att även andligt känna att du har en kontakt med både din djupaste inre kärna och med alltet. Årstiden underlättar också- när vi är mycket ute och har mer kontakt med naturen känner vi automatiskt en större koppling till Universum, vilket det ser ut som du kommer att göra denna vecka.

Njut, men var också stadig och bestämd med vad du vill uppnå. Se till att du får stunder för kontemplation och meditation- du är värd varenda sekund av detta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *