Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 26

I går, söndag, gjorde jag en läggning för veckan. Jag skrev med gott flöde, men när jag tryckte på publiceraknappen försvann varenda ord jag skrivit. Det gick inte att hitta någonstans vare sig för mig eller för mer datortekniska familjemedlemmar. Jag tog det till slut som ett tecken- det jag skrev innehöll mycket matnyttigt, men av någon anledning var det inte meningen att du som läsare skulle läsa det. Så jag börjar på ny kula med nya tarotkort denna måndagmorgon. Här kommer den läggning som utgör dina råd för kropp, själ och ande inför den redan startade vecka 26:

Kroppen

2 i Svärd

Detta kort från Tarof of Sacred Feminine ser ganska annorlunda ut jämfört med vad två i Svärd i andra tarotlekar gör, därför kommer också en något annorlunda tolkning av budskapet till mig. På bilden ser du en kvinna med en bukett blommor i famnen. Hon står lutandes mot ett hjul som får symbolisera livshjulet, och bakom sig har hon en öppen dörr till hela världen.

Denna tarotbild visar att du har goda möjligheter nu att påverka hur ditt livshjul ska rulla rent praktiskt. Nya dörrar öppnar sig för dig, och bakom dessa dörrar finns olika utmaningar och möjligheter. Det är bara du själv som är kapabel att själv välja vilken dörr du ska ta. Visst, du kan lyssna till andras råd här och få olika perspektiv från nära och kära, men kom ihåg att det är bara du som kan känna in vad som är rätt för just dig. Lita på din magkänsla- den leder dig rätt oavsett om dessa olika alternativ handlar om beslut kring träning och kost, hem eller jobb.

Anden

7 i bägare

Här ser du en kvinna med en stor skörd bakom sig. På fältet bakom henne finns mycket gott att ta av, och hon har plockat upp lite av det goda i sin famn. Bakom hennes rygg ser vi dock inte bara den goda växtligheten, utan där har också en åsna fallit död ner. Kanske har denna åsna ätit något ur skörden som inte var så bra, och som förgiftade henne?

Kortet talar sitt tydliga språk, och på positionen för Själen, dvs dina tankar och känslor, blir budskapet glasklart. Ditt mind är precis som denna åker. Där finns så mycket gott, och det är viktigt att se det. Ta fasta på vad som är gott i livet. Stanna upp och njut. Under denna vecka kan du må bra av att vara lite nostalgisk, se tillbaka på livet i tacksamhet kring alla händelser och situationer som har format dig till den du är i dag. Du är unik och har så många styrkor och fina egenskaper. Ta fasta på dem, och gör inte som åsnan som stannade vid det negativa och åt. Du mår inte bra av att hamna i negativa tankebanor, så därför är det väl bara dumt att placera dig själv där- eller hur? Se dig som den fantastiska varelse och överlevare som du faktiskt är. Där i finner du styrka!

Själen

VII. Chariot

På platsen för själen kommer kortet Vagnen/ The Chariot upp denna vecka. Här visas en gudinnelik gestalt som åker fram i en vagn på himlen i ett rasande tempo. Hon styr de ormar som drar henne med stor självsäkerhet och fokus. Det verkar krävas mycket uppmärksamhet hur hon ska hantera dessa ormar, för de är rätt bångstyriga och om hon tappar sikte på dem är det lätt att de dels drar åt olika håll och dels styr mot något annat håll än hon själv har tänkt.

Här får du en påminnelse om att du går framåt i din andliga utveckling. Du kommer allt närmare en medveten närvaro och den stadiga känslan av att vara ett med allt omkring dig. Det gäller dock att du inte tappar fokus på den andliga aspekten av dig själv. I vårt västerländska, sekulära samhälle är det just denna aspekt av oss själva som vi har en tendens att sköta sämst. I allt som händer i livet glömmer vi bort att ge näring här. Se till att du ger dig själv tid till det som din ande mår bra av och glöm inte bort att balansen mellan kropp, själ och ande är viktig. Meditera, njut av vår vackra natur, andas, känn in kärnan av dig själv. Var kärleksfull mot dig själv och ge din ande näring denna vecka.

Ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *