Så är jag tillbaka efter en period av ledighet från Tarot efter annat uppdrag. Det känns som att komma hem när jag får dyka ner i korten tillsammans med er igen. Denna vecka inleds ju dessutom med en speciell fullmåne redan natten på måndag och det ska bli spännande att se om detta syns i korten:

Beskrivning saknas.

Din fysiska/praktiska aspekt

Knight of Vessels ~ Eel

Mittenkortet står för din fysiska och praktiska aspekt. Här får du råd rörande handfasta ting såsom jobb, fysisk hälsa och hem. Här visar sig Knight of Vessels i form av ålen som simmar ner för er en ström i början av en liten bäck som kommer från en sjö som syns där bakom.

Detta kort signalerar starten på något nytt. Antingen har du precis kommit igång eller så börjar en längtan efter förändring bli markant tydlig inom dig.

Här får du rådet att se dina känslor som en bäck som vill visa dig vägen. Du väljer förstås själv om du vill följa dem, men mitt tips är att verkligen göra slag i saken nu. När du väl tagit första steget kommer allt att flyta på av sig själv och då kan du slappna av mer. Så om du redan påbörjat denna förändring – njut av farten. Om du fortfarande tänker kring vad du vill göra – följ dina känslor. De leder dig rätt!

Din känslomässiga aspekt

Ace of Stones ~ The Foundation of Life

Längst nere till vänster har du känslokortet. Det berättar för dig om ditt inre känsloliv. Dina känslor är viktiga att lyssna på, därför finns ett kort särskilt tillägnat dem. Här vill Ace of Stones uppenbara sig. En stor upprätt sten formad lite som toppen på ett gammalt spjut ser ut att ha tagit sig upp ur marken och står nu där stadigt. På stenen finns olika ursprungliga symboler såsom spiraler och labyrinter, alla symboliserar utveckling och inre resor.

Det här kortet stämmer bra överens med det första, för det här symboliserar också förändring. Något nytt och handfast som väcker känslor hos dig. I normala fall brukar förändring kunna vara förknippat med rädsla, men just nu finns det en stabilitet i dig. Du vill det här och hela din kropp signalerar det. Nu gäller det att du kan hålla dig grundad och stå stadigt i allt som händer, och det har du förmågan till.

Gläds och öppna upp för det nya!

Din mentala aspekt

7. The Wheel

Kortet längst ner till höger handlar om dina tankar och ditt intellekt. Här har du hjulet som symboliseras av en väv, din egen livsväv. På den ena sidan av kortet har du natt med en månskära på himlen, och på den andra har du dag med en varm sol som skiner.

Det verkar som att din hjärna har fullt upp med att väva planer just nu. Dessa planer är inte det där oroliga tänkandet som man i bland kan hamna i under sömnlösa nätter, utan här handlar det om mer positivt planerande. Du formar hur du vill ha det den närmsta tiden och du har sköna känslor med dig när du planerar. Vad du dock ska komma ihåg är att vi inte alltid kan styra allt och det inte är säkert att allt blir precis som du har tänkt. Då gäller det att även landa i det och tänka att även Universum väver på dina livsplaner.

Det finns en mening med allt även om det inte blir helt rätt. Lita på din egen förmåga och lita samtidigt på att det finns en mening bakom att inte allt går i lås. Ha tillit!

Din andliga aspekt

15. The Guardian

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att ingå i ett större sammanhang. Här kommer du i kontakt med varandet och kanske om varför du är här på jorden just nu. Kortet som visar sig för dig här just nu är The Guardian, som i andra lekar brukar heta Djävulen.Här känner jag dock att kortet får en liten annan betydelse än traditionellt. Bilden visar dig ett skelett av något sorts monster som står och vaktar ingången till en mystisk grotta.

Kan det vara så att det finns mycket världsligt som lockar just nu? Världsliga nöjen och förlustelser är också en del av livet och inte skadliga i sig- det är bara om det blir för mycket av det goda som du måste se upp. För att du ska må bra och ha en balans i ditt liv behöver du också tänka på din andliga sida. Kortet får fungera som en påminnelse om detta  till dig just denna vecka.

Se till att du får tid att stanna upp och vara i nuet med dig själv lite då och då. Planera kanske in en meditation eller något annat som ger dig kontakt en gång om dagen. Andlighet är inte bara en lyx som man ska unna sig när man har tid. Låt den istället alltid få vara med dig.

Jag hoppas du får en fin vecka och att korten har gett dig lite ledning. Skriv gärna en kommentar om du vill.

Jag just nu

Just nu befinner jag mig uppe i Njurunda i närheten av Sundsvall. Jag tar som vanligt emot för läsningar och  Zen Coaching på distans. Bor du dessutom i Sundsvall-trakten är du varmt välkommen att besöka mig för rådgivning eller coaching på plats i mitt paradis Norrviken.

Maila eller ring mig på 0705-744894

Allt gott till dig!

/Malin