Värmebölja i landet. Det är en mogen sommar vi har här just nu. Moder Jord bjuder på färdiga bär, svamp och frukter. Skördetid är tid för tacksamhet. Vilka råd vill tarotkorten ge för vecka 33? Här kommer en ny läggning och tolkning från mig:

Beskrivning saknas.

 

Din fysiska/praktiska aspekt

4. The Green Man

Jag börjar som vanligt med mittenkortet, som står för din fysiska och praktiska aspekt. Här handlar det om handfasta frågor såsom ditt jobb, ditt fysiska mående och hur du har det i hemmet. Du får den gröna mannen här. Han ser djupt ner i sin gryta. Han håller i en stav och ett horn och utstrålar manlig energi.

I en klassiskr tarotlek är nummer 4 i den Stora Arkanan Kejsaren, här är han dock illustrerad som den gröne mannen som är ett med naturen och som utstrålar både potens, skaparkraft och riktning. Med detta på positionen för dina praktiska sidor i livet kan du få mycket gjort.

Du har måhända bestämda idéer om hur du vill ha det på vissa punkter hemma och på jobbet. Du vet också hur du vill må rent fysiskt. Nu är det dags för att skrida till verket med dina önskemål och följa de planer du tidigare ritat upp. Kom i håg att kommunicera med andra hur du tänker och hur du vill ha det, bara. Annars kan de bli rädda för dina i deras ögon plötsliga energi och aktivitet. Och vem vet? Det kan kanske vara så att du få med dig fler på tåget i din iver att ta tag i saker just nu!

Din känslomässiga aspekt

Ace of Arrows – The Breath of Life

Längst nere till vänster kan du se kortet som symboliserar alla nyanser av ditt känsloliv. Denna vecka befinner du dig i ess i pilar känslomässigt. Ur en vattenformation på en grässlätt ser det ut att komma en pil som flyger rakt upp från mitten. På kortet finns det även rök som stiger upp till skyarna.

Jord, eld (rök), vatten och vind i form av pilens susning, gör att du får med dig alla element i kortet. Ur dessa föds något nytt, ett tankefrö. En stark känsla av nystart lever i dig just nu. Det gör att du kanske känner dig lite extra levande. Mycket känns spännande i veckan som kommer, det kan till och med kännas pirrigt. Här gäller det bara för dig att våga satsa. Låt din pil, din vilja, få stiga till skyarna och flyga fritt!

Din mentala aspekt

17. The Pole Star

Bredvid känslokortet hittar du kortet som talar om dina tankar och ditt intellekt. Här får du hela Polstjärnan. En ensam människa går på en stig i en skog mitt i natten. Hans väg hade varit mörk och svår att navigera i om han inte hade haft en stjärna som lyste upp för honom.

Se stjärnan som en vägvisare i ditt liv den närmsta perioden. Stjärnan kan symbolisera dina mål, vad du vill sikta mot. Om vi tittar på dina föregående kort i den här läggningen så ser vi ju att det finns mycket vilja i att påbörja nytt i dig just nu. Stjärnan är ditt ”varför” i detta. Försök hela tiden att komma ihåg orsaken till att du siktar mot nya mål. Vad är din längtan i detta? Hur önskar du att du ska må och känna när du nått dina mål? Genom att hålla ditt ”varför” levande kommer du att kunna lysa upp din stig. På så sätt har du alltid med dig meningen med dina handlingar.

Din andliga aspekt

13. The Journey

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att ingå i ett större sammanhang i tillvaron. Med hjälp av din andliga sida kommer du i kontakt med nuet och resten av Universum. Kortet som visar sig för dig här just nu är The Journey. Korpar flyger framför en stor fullmåne. I förgrunden sitter en korp och festar på köttet från en skalle av ett  behornat djur.

Det här kortet, som i en klassisk tarotlek brukar heta Döden, ger en kraftfull känsla i läggningen, särskilt i kombination av de tidigare korten som jag tolkat idag.

Döden betyder ju slutet på något, men också början på något nytt. Det tydliga budskapet är att du måste släppa på gamla föreställningar om både livet och om vem du faktiskt är, för att hitta till en större andlig förståelse.

Allt drama kring andra och deras påverkan på dig, all skam och skuld du samlat på dig och alla masker du har klätt dig själv i – allt det här behöver få lyftas bort för att du ska se vem du egentligen är och hur du är kopplad till Alltet.

”When the Ego dies the soul awakes” är ett citat som har tillskrivits Mahatma Gandhi. Denna vecka har du chansen att påbörja din egodöd. Om du vill.

Feedback

Väcker denna läggning tankar och känslor hos dig? Då får du gärna skriva en kommentar <3

Boka Tid

Är du sugen på att boka en egen tid hos mig för att få en läggning som är både större och mer personlig? Jag har startat igång min bokningssida på BokaDirekt igen. Där  erbjuder jag vägledning både på plats och på distans. Du kan också boka tid för samtalscoachning eller Reiki Healing hos mig.

Varmt välkommen!

/Malin