Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 35

Jag kliver upp tidigt söndag morgon. Hela huset sover, och jag bestämmer mig för att lägga mina tarotkort för kommande vecka redan nu. Det är något speciellt med att sitta uppe och jobba innan resten av huset har vaknat, en frid vilar liksom över stället. Ett lugn som gör att det är lätt att öppna upp för intuitionen:

Din fysiska aspekt

XVI. The Tower

Att tornet är ett dramatiskt kort upptäcker man enbart genom att slänga en snabb blick på det. Det är mörka moln, blixtnedslag, ett torn som rasar och två människor som handlöst kastar sig ut.

När detta kort dyker upp i ens liv brukar man oftast inte gilla det och kanske till och med känna sig lite skrämd.  Det innebär en plötslig och ofta en från yttre händelser påtvingad förändring. Men alla tarotkort har både en positiv och en negativ sida, och tornet brukar innebära att nu äntligen ändras omständigheterna för att ditt liv ska kunna ta en ny riktning. Nu är det dags att våga hoppa, att ta tillfället i akt att göra något annorlunda av ditt liv.

Så vad innebär detta rent praktiskt för dig denna vecka? Jo, det kan hända att förändringar sker nu i din fysiska värld, förändringar som var väntade men ändå känns omvälvande, eller skeenden som sker helt utan förvarning. Då är det viktigt för dig att veta att du själv styr dina egna reaktioner kring vad som händer runt omkring dig. Du har nu chansen att se och förstå att det som pågår innebär nya möjligheter för dig. Och kanske är det så att detta är just Universums syfte med det hela? Skeenden styrs åt ett visst håll för att du ska få syn på nya vägar i ditt liv och för att ge dig ett tillfälle att starta om eller bygga upp något nytt. Du kanske inte bygger upp ett torn den här gången, utan väljer att skapa något helt annat som känns mer hemma för just dig.

Din mentala aspekt

King of Cups

Kungen av bägare är stabiliteten själv. Han sitter på sin rejäla tron med sin fyllda bägare i handen och ser ut över vattnet.

Att du får denna kung på din mentala aspekt tyder på att möjligheten är stor att denna vecka blir emotionellt stabil. Det betyder att du har en förmåga att behålla ditt eget lugn och känna dig stadig och grundad oavsett yttre skeenden. Du vet vad du har, vad du kan och känner en tillit till dig själv under denna period. Rådet du får är att sitta stilla kvar på din tron även om det är oroligt runt omkring dig. Andras drama är inget du behöver gå in i, och det verkar som att du har lätt för att själv se det under denna period. Du är din egen ö och du vet var du står. Du har ingen anledning att dras med känslomässigt i något som egentligen inte är ditt.

Din andliga aspekt

X. The Wheel

En kvinna ritar koncentrerat en cirkel i sanden. Hon befinner sig inuti den, som om hon har ett eget andligt space. I handen håller hon en pendel eller ett halsband som ser ut som ett hjul, vilket får vara ett stöd för henne och ser ut att hjälpa till med att ta riktningen när hon avslutar cirkeln.

Tarotkortet Hjulet vill visa på livets cykler. Ofta kallas kortet för ”Wheel of Fortune”, vilket implicerar att just nu har ditt livshjul vänt sig in i en positiv bana. Jag hävdar dock att livshjulet hela tiden är inne på en positiv väg. Liv är rörelse och rörelse är utveckling.

I just detta kort i denna lek är den andliga aspekten ovanligt tydlig. Det vilar någon form av nästan magisk stillhet och visshet över bilden. Cirkeln är snart sluten och du går in i en period av något som liknar visshet. Tilliten till livets yttre och inre skeenden finns hos dig mer än vanligt här. Använd dig av den känslan och sätt dig och meditera över dina egna livscirklar. Kan du se hur din egen andliga utveckling har följt dina fysiska perioder i livet? Det brukar i alla fall vara så, och just nu har du en tid framför dig som bäddar för andliga aha-upplevelser och en visshet om att allt som sker händer av en anledning. Var öppen för synkroniciteter i ditt liv – de visar dig vägen.

Spännande kort, eller hur? Vill du veta mer och få en egen personligt inriktad läggning? Boka i så fall tid för tarot hos mig på Helhetshälsan nära Norra Bantorget i Stockholm.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *