Denna måndag morgon var jag uppe innan solen, jag gjorde mig en kopp av mitt favoritte, tände ljus och rökelser och lade veckans läggning. Den här gången har jag använt mig av en tarotlek som jag förvisso tycker om, men som jag av någon anledning inte använder särskilt ofta. Den får bara vara med ibland, och den här gången var tydligen ett sådant tillfälle. Här nedan ser du veckans läggning för v. 35 som jag har lagt med hjälp av Tarot of Sacred Feminine:

Beskrivning saknas.

 

Din fysiska/praktiska aspekt

VIII. Styrkan

Jag börjar med kortet i mitten. Det står för din fysiska och praktiska aspekt och handlar det om handfasta frågor såsom ditt jobb, ditt fysiska mående och hur du har det i hemmet. Här har du ett starkt kort, närmare bestämt Styrkan denna vecka. En kvinna står med en björn framför sig. Hon har ett svärd i den ena handen och ett rött äpple i den andra. För att hantera björnen väljer hon äpplet, det vill säga det som när istället för skadar. Hon väljer mildhet framför våldsamhet och på det sättet finns inget motstånd i det vilda, stora djur hon möter.

Du vinner mycket om du är som kvinnan med björnen både vad gäller din hälsa och dina praktiska göromål den närmsta tiden. Känn efter hur du mår fysiskt och ge din kropp vad den behöver utan att pusha den för hårt. När du möter upplevt motstånd i vardagen är rådet att göra det samma – agera med mildhet istället för med kraft. För i mildheten sitter den äkta styrkan. Där slipper tillvaron bli en kamp.

Din känslomässiga aspekt

V. Hierophanten

Längst nere till vänster kan du se kortet som symboliserar alla nyanser av ditt känsloliv. Denna vecka befinner vill Hierophanten säga dig något. På kortets bild ser du en kvinna ståendes på en vattenstråle. Hon håller i en helig bok och hon pekar upp mot himlen där en vit duva flyger och där starkt ljus strålar. Det ser ut som att ljuset skiner snarare från kvinnan än från himlen.

Din känsla av vad som är rätt och fel är väldigt stark ljust nu. Följ den. I och med att du låter din egen känsla vara ditt rättesnöre så kommer du att finna en styrka och ett lugn inom dig. Andra kommer att känna av det, vilket kommer att göra att du känns som någon att ty sig till och att lita på den här veckan. Det kommer du att märka genom att människor kanske frågar dig om mer råd än vanligt.

En liten  varning finns med detta kort, för det är viktigt att den känsla som blir ditt rättesnöre hela tiden får vara levande och att du checkar in i dig själv ofta för att känna efter vad som händer i dig i nuet. Om du låter den första känslan du får vara rättesnöre för alltid kommer du bara bli rigid  och vara svår att ha att göra med. Känslor är av naturen föränderliga, och du måste vara beredd att följa med i flödet med dem hela vägen.

Din mentala aspekt

3 i bägare

Bredvid känslokortet hittar du kortet som talar om dina tankar och ditt intellekt och ger dig råd hur du ska kunna nära denna sida av dig själv på ett sätt som gynnar dig. En man, närmare bestämt en riddare, står i botten av en trappa som leder upp i himmelen. Han blir mött av en kvinna i vit skrud som räcker honom en bägare. Bakom henne kommer fler kvinnor i samma klädsel.

Var öppen i ditt tankesätt och tillåt dig ta inspiration från andra just nu. Det finns många som vill ge av sina tankar och idéer, vilket är väldigt fint. Ibland kan det vara svårt att ta emot, men just nu är det precis vad du ska försöka göra. Du kommer att få fin och välmenande feedback från andra, och på så sätt leds du rätt.

Din andliga aspekt

XIV. Måttfullhet

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att ingå i ett större sammanhang i tillvaron. Med hjälp av din andliga sida kommer du i kontakt med nuet och därmed egentligen hela Universum. Kortet som visar sig för dig här just nu är Måttfullheten. En kvinna står med ena foten på marken och andra i vattnet. Hon pekar både på vattnet och på himmelen. I förgrunden står avklädda män på rad för att som det ser ut komma och bada i hennes vatten.

Det kan vid en första anblick vara svårt att förstå vad kortet vill säga, särskilt som det traditionellt sett ska symbolisera måttfullhet. Jag skulle vilja säga att ett mer korrekt ord här är balans. Genom att se till att du energimässigt har kontakt med både jorden och himmelen så får du en god avvägning i din andlighet.

Tillåt  dig själv att både vara i kontakt med de långsammare och mer jordade energierna som hör till dina lägre chakran och med de mer lättare och flygiga som finns i ditt kronchakra. Du behöver båda för att känna dig hel. Alla chakran måste få snurra fritt.

Lycka till!

Feedback

Väcker denna läggning tankar och känslor hos dig? Då blir jag tacksam om du skriver en kommentar <3

Boka Tid

Är du sugen på att boka en egen tid hos mig för att få en läggning som är både större och mer personlig? Besök min sida på Boka Direkt, där jag både erbjuder tarotvägledning, Zen Coaching och Reiki healing.

Tarot på Distans

Jag erbjuder förstås även Tarotvägledning på distans. Både över Zoom eller telefon och skriftligen!

Varmt välkommen!

/Malin