Tidig månda morgon. Jag gör mig en kopp te och lägger veckans kort för att du ska hinna läsa dem innan arbetsveckan startar:

 

Beskrivning saknas.

 

Din fysiska/praktiska aspekt

XVII- The Star, Inanna

Vi börjar med mittenkortet som vanligt. Det står för din fysiska och praktiska aspekt och ger dig råd om handfasta frågor såsom ditt jobb, ditt fysiska mående och hur du har det i hemmet. Den här morgonen vill Stjärnan, ett starkt kort ur Stora Arkanan visa sig här. Gudinnan Inanna sträcker sig mot nymånen och stjärnorna.  Vid hennes vänstra sida har hon två lejon, varav minst ett av dem är bevingat.

Inanna vill uppmana dig att sikta stort. Fundera på hur du verkligen vill ha det i livet. Hur vill du må fysiskt och vad kan du göra för att värna om din kropp? Det är viktigt att inte försumma den, för den är ditt tempel. Hur vill du ha det rent praktiskt hemma och på jobbet? Skapa visualiseringar för dig själv och tänk långsiktigt. Använd dig sedan av dessa som karta och kompass i ditt liv. Kanske upptäcker du att du är på väg, och då är det bara att fortsätta som du gör. Kanske märker du också att du är på väg bort från det du egentligen önskar. I så fall är det god tid att ta tag i saker och ändra riktning nu.

Din känslomässiga aspekt

XVI. – Oppression, The Wawalak

Längst nere till vänster kan du se kortet som handlar om känslorna som bor i dig. För de bor bara i dig, och de är inte du. De är bara vågor av olika karaktärer som sköljer över dig. Här får du också ett kort ur den Stora Arkanan. Nummer 16, som i the Goddess Tarot kallas för Oppression, som betyder Förtryck på svenska. Två kvinnor sitter ute med varsitt spädbarn till bröstet. Det är torrt och kargt ute. Bakom dem tornar ett mörkt moln upp sig och de ser ut att lida.

Den här veckan får du verkligen se upp för att inte klä på dig offerrollen. Inte för att nödvändigtvis så mycket hemska saker kommer att hända dig, utan mer för att det är här du är känslomässigt. Det kan hända att jobbiga känslor som sorg, vanmakt och till och med hopplöshet sköljer över dig den här veckan. Men ta ansvar över dem och låt dem bara få skölja förbi. Låt dig få känna det du känner, men håll inte fast vid de negativa känslorna. Låt dem få finnas där, men gör ingen grej eller något drama av dem. Dina känslor är dina, och du behöver inte skylla ditt eget mående på några andra.

Det mest kärleksfulla du kan göra mot dig själv och omgivningen just nu är tillåta det som finns inom dig utan att döma vare sig inåt eller utåt. Under varje jobbig känsla finns ett vackert behov som vill göra sig påmint. Kanske kan du få tag i det och ge dig själv vad du verkligen behöver istället?

Din mentala aspekt

Queen of Swords

Bredvid känslokortet hittar du kortet som talar om dina tankar och ditt intellekt. Här vill Drottningen av Svärd visa sig. Hon sitter rakryggad på en tron utomhus. Hon blickar framåt och håller ett svärd i sin högra hand. På sin huvudbonad sitter två stenar lite över hennes tredje öga, vilket vittnar om en skarp intuition som ser bortom det som syns för det vanliga ögat.

Drottningen av Svärd är duktig på och känner sig trygg med att sätta ut en riktning som hon sen ska följa. Här kommer du också att befinna dig den här veckan, så ta gärna till vara på det. Ditt första kort på din fysiska aspekt vittnar också om det, och här förstärker korten varandra. Till och med kortet för dina känslor hjälper dig i ditt livsflöde denna vecka, för det är ju förstås med utgångspunkten i dina behov som dina känslor vill peka på som du kan sätta ut en riktning som är hållbar för dig.

Vart vill du komma i ditt liv? Nu är det dags att sätta ut en riktning på din inre karta.

Din andliga aspekt

Seven of Swords

Din andliga sida handlar om din känsla av mening och av att ingå i ett större sammanhang i tillvaron. Här har du kontakten med Universum, Gud eller vad du nu vill kalla det utifrån din tro.

En kvinna tar ett gäng svärd med sig i famnen och går. Men av sju stycken tar hon bara fem. Två svärd lämnar hon bakom sig utan att för dens skull vända sig om. Hon är nöjd med dem hon har.

Alla andliga läror du har stött på är inte för dig, och du behöver inte svälja allt. Lämna sådant som inte är till nytta för dig. Ofta kan det handla om en andlighet som utvecklats till massor av dogmer och små regler som du måste följa – sådant är förstås inte till nytta för dig.

Du behöver inte göra som alla andra du stöter på i andliga kretsar. Du behöver inte ens tro exakt som alla andra. Utan du har full rätt att plocka russinen ur kakan, ta det du tycker känns utvecklande och expanderande för dig och lämna sådant som håller dig tillbaks. Kortet uppmanar dig att gå din egen väg och upptäcka andligheten på ditt eget sätt.

Lycka till!

Jag finns på Helhetshälsan

Är du sugen på att boka en egen tid hos mig för att få en läggning som är både större och mer personlig? Besök min sida på Boka Direkt, där jag både erbjuder tarotvägledning, Zen Coaching och Reiki healing. Jag sitter på Helhetshälsan, alldeles vid Norra Bantorget i Stockholm. Du är varmt välkommen att planera in ett besök.

Tarot på Distans

För dig som vill erbjuder jag förstås även Tarotvägledning på distans. Både över Zoom eller telefon och skriftligen.

Varmt välkommen!

/Malin