Blogg

Råd för v. 40

Att gå i den svenska skogen på hösten är bland det härligaste och mest helande jag vet. Så jag och hunden tog med oss tarotkorten ut idag. Och där drog vi dessa kort för veckan:

Din fysiska aspekt

XIII. Death

Döden är ett av dessa kort som jag tycker ha fått ett oförtjänat dåligt rykte. I läskiga filmer och böcker drar man detta kort, och då ska det vara ett omen om att något hemskt ska hända. Jag kan glädja dig med att Döden-kortet inte alls är så för mig. Döden betyder avslur, men också början på något nytt. Om du tittar på bilden ser du att den vänstra sidan ser svart och dyster ut, medan den högra faktiskt är ljus, har ett barn avbildat och ger en känsla av hopp och förnyelse. Filosofin inom tarot ser tiden som något cykliskt, vilket betyder att när något tar slut måste något nytt komma in och detta är betydelsen som jag tycker är den mest dominerande i detta kort.

Veckan bjuder på avslut i din fysiska aspekt. Den uppmuntrar dig att göra avslut på sådant som inte gynnar dig och som du egentligen inte mår bra av längre. Finns det praktiska saker som du kan släppa hemma eller på jobbet för att orka med något annat? Nu är i så fall en bra tid att göra det på.

Eftersom Döden ligger på din fysiska aspekt kan kortet också vilja prata om din hälsa. Vilka vanor har du som egentligen är destruktiva och inte alls bra för dig? Det är dags att lägga om dessa nu och se dig om efter nyttigare beteendemönster.

Din mentala aspekt

IV. The Emperor

Kejsaren sitter fortfarande stadigt på sin tron. Han blir inte störd av särskilt mycket utifrån. Hans fågel och hans kula som han har i händerna tyder både på skarpsynthet och på att han följer sin intuition.

Det ser ut som att du får en vecka där du är relativt känslomässigt stabil. Det betyder förstår inte att du inte kan bli både arg och ledsen, utan snarare att du klarar av att observera och ta emot alla känslor som sköljer över dig istället för att stänga av. Genom att förstå att inga känslor är farliga för dig och att du måste tillåta dig att känna de känslor som kommer så blir du mycket mera accepterande och stabil i ditt varande. Det är okej att vara både ledsen, frustrerad och arg. Det är vad du gör av känslorna som är viktigt. Förstå att de känslor du upplever sker inom dig och ta ansvar för dig själv. Observera, acceptera och försök förstå. Genom nyfikenhet till vad som händer inom dig uppnår du så småningom ett ökat välmående och en inre styrka.

 

Din andliga aspekt

XII. The Hanged One

Barnet som ligger upp och ner i livmodern ser ut att enbart ligga stilla. Men i själva verket händer det väldigt mycket både synligt och osynligt hos den lilla. En snabb och omvälvande utveckling gör att barnet snart är klart för att komma ut till en helt ny värld, ett nytt och spännande liv.

Kanske är det så att du har känt dig lite otålig den sista tiden, att du känt att något snart är på gång men att det liksom inte riktigt har tagit fart ännu? Detta brukar vara en vanlig känsla när Den Hängde kommer upp som kort. Här får du därför en bekräftelse om att utveckling faktiskt sker inom dig, och om att tiden snart är mogen och att du då kommer att komma in i en helt ny fas i ditt andliga liv. Budskapet blir således att dels ha tålamod och dels att ge dig vetskap om att ett skifte snart är nära. När förändringen verkligen sker kommer nya vägar att öppnas för dig. Så gör dig redo – inom kort får du en andlig aha-upplevelse!

 

Vad tyckte du om denna läggning? Skriv gärna en kommentar till mig här på bloggen.

Skulle du vilja boka en enskild tid med mig på Helhetshälsan mitt i Stockholms City? Klicka i så fall på knappen nedan:

1 reaktion på ”Råd för v. 40

  1. Det är som att förklara mig just nu.
    Jag har levt i ett vakum i många år som jag ej kunnat påverka nämvärt mycket, nästan inget alls, detta är ngt jag ber om varje dag varje vecka ,, att snälla få bli klar och äntligen kunna gå vidare och utvecklas och äntligen veta att nu är det min tid och äntligen så behöver jag ej uppleva samma mönster och hemskheter var 6 e år i litt liv vilket jag gjort, i 14 års vakum … jag ber och önskar inget hellre så det kan få gå vidare åt rätt håll och att tiden äntligen är rätt för mig.
    Tack🙏❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *