Vecka 44. Höstlovsvecka. Veckan för Samhain, en av häxornas viktigaste högtider i årshjulet. Allhelgona. Fullmånehelg. Och vi har precis vridit tillbaka klockan till vintertid, som är vår normaltid. Årshjulet går framåt och vi lever i ständig förändring. Inget är stilla. Inte heller tarotkorten, som har både fart, möjligheter och glädje i sig denna vecka:

Beskrivning saknas.

Din fysiska och praktiska aspekt

Three of Cups

Jag brukar alltid börja med kortet i mitten, en position som berättar om det praktiska och fysiska i ditt liv. Vad kan du tänka på när det gäller din fysiska hälsa? Får du några råd kring jobb och hem? Sådana saker får du reda på här.

Denna vecka får du ett socialt och känslomässigt glädjefyllt kort här. Tre i bägare visar på tre kvinnor i olika åldrar som höjer sina bägare och skålar tillsammans. Solen lyser över dem och där finns en tydlig gemenskap kvinnorna emellan.

Det finns goda utsikter för meningsfull social samvaro denna vecka. Känslan av att tillhöra och av gemenskap är bra både för din hälsa och din känsla av inspiration och glädje på jobbet. Får du en inbjudan att umgås och träffas denna vecka? tack ”ja”. Det kommer att göra dig gott på mer än ett plan i livet. Har du funderat på att ta initiativ till socialt umgänge? Då är det dags att göra detta denna vecka! Vi behöver varandra, och i samvaron finner vi både glädje och kraft.

Din känslomässiga aspekt

XXI. The World – Gaia

Längst ner till vänster i läggningen finner du positionen för dina känslor. De är viktiga och kommer med budskap till dig i livet. Därför är det viktigt att lyfta fram just känslorna och titta på dem. Om vi trycker ner det vi känner orsakar vi enbart blockeringar i oss själva, samtidigt som vi tappar kontakten med vårt inre.

Världen, Gaia, Moder Jord, kommer med ett stort budskap till oss. Vårt inre är en hel egen värld, och att gå på upptäcktsfärd där ger oss helt nya insikter. Kortet uppmanar dig att titta inåt istället för utåt. Inga yttre ting, inga personer utanför dig kan fylla dina känslomässiga behov. Det kan enbart du göra. Alt du längtar efter känslomässigt finns inom dig redan. Det gäller bara att lära sig navigera i sin egen värld. Just nu är det mycket gynnsamt att börja. Meditation personliga inquiries gynnar dig särskilt väl just nu. Och behöver du guidning i att kunna navigera i dig själv? Då finns det fina kurser att titta på och fundera över. Personligen rekommenderar jag Vitalisera eller Zen Coaching. Det finns många kurser utöver dessa också förstås, men dessa två har personligen varit väldigt viktiga för mig vad gäller att jobba med min inre värld och känslomässiga aspekt.

Din mentala aspekt

XIX. The Sun – The Zorya

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som ditt Superego gillar att pyssla med. Hur vi tillåter oss att tänka påverkar vårt mående både fysiskt och psykiskt, därför kan det vara bra att även titta på den här aspekten med jämna mellanrum.

Denna vecka får du fantastiska Solen här. Det bådar gott, och innebär att den här perioden har du lättare än vanligt att släppa grubblerier och all oro som annars kanske uppehåller dig. Du har lättare till att bara vara i nuet och hänge dig åt stunden. Korten uppmanar dig att rida på den vågen och ta tillfället i akt. Njut av livet och gläds åt vad du har här och nu!

Din andliga aspekt

Ten of Pentacles

Slutligen kommer vi till kortet för den andliga aspekten. Den del av oss som vi rent omedvetet alltid strävar efter. Vi behöver känna att vi är en del av något större, och att det finns en större mening i allt. Det är här vi får kontakt med energier, essenser och en känsla av oneness.

Hela läggningen denna vecka är ett enda stort flöde, och här följer det andliga kortet med av bara farten. För tio i Pentagram visar på överflöd och att det bara är att skörda nu. Om du riktar ditt fokus inåt istället för utåt, säger ”ja” till social samvaro och givande kontakt med andra samt tillåter dig själv att släppa tankarna så löser det andliga sig av sig självt. Allt du behöver finns där. Det andliga finns alltid tillgängligt. Men fokuset bör vara på den inre resan, och inte på vad du kan få fatt på utanför dig själv. Du behöver inte jaga upplevelser eller budskap från allehanda andar, änglar, gudar eller vad du nu tror på. Allt finns inom dig.

Vill du veta mer?

Jag möter dig gärna för en psykologisk tarotsession, en djupavslappnande healing med avslutande samtal eller en Zen Coaching där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup.

Kontakta mig om du har några frågor.

Eller boka tid direkt. Jag håller till på Helhetshälsan, centralt i Stockholm.

Du är varmt välkommen!