Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 45

Idag ställde jag mina essensljus i olika färger i en cirkel och lade tre kort ur min kära Goddess Tarot i mitten. Vad dessa tre kort på bilden vill säga dig ska jag nu försöka reda ut:

Din fysiska aspekt

Prince of Staves

Här ser du en prins med ett ganska nöjt leende på läpparna. Han ser ner på sin stav, som han håller i sin högra hand. Staven har små spirande blad på sig.

Det här kortet innebär att nya tankar och idéer tar form. Du tycker om att lägga upp planer och kanske dagdrömma lite, och den här veckan ser du ut att kunna få göra båda. Du har tankar på praktisk förändring, och rådet du får här är att det är bra, men att du inte alls behöver ha bråttom. Låt dina slutgiltiga´planer få mogna denna vecka ut innan du skrider till verket.

Din mentala aspekt

XV – Temptation. Nyai Loro Kidul

I ett stormigt hav med en rejäl våg finner vi Nyai Loro Kidul, en javanesisk havsgudinna, som ofta avbildas med sjöjungfrustjärt. Hon ser vacker och lockande ut, men likt Näcken i vår egen svenska mytologi kan det vara förenat med fara att låta sig lockas med och dras ner i djupet.

Fotot med gudinnan känns både lockande och bedrägligt på en och samma gång, vilket ger en liten fingervisning till veckans råd på den känslomässiga fronten. Jag kopplar bilden till att det handlar om njutningsfulla beteenden som du kanske tar till när du känner dig trött eller ledsen, och som känns rätt för stunden men som du egentligen inte mår bra av i längden. Det kan handla om allt från ett tröstätande och kaffedrickande för att hålla dig vaken till att unna dig en aw med dina vänner eller shoppa nya fina kläder när allt känns trist. Allt det här är något som du kan unna dig ibland, men som du behöver bibehålla en balans till och som inte blir riktigt sunt om du glömmer bort att se upp. Kanske kan det ha att göra med att vi är uppe i en grå och trist månad nu, för du behöver lite guldkant i tillvaron. Unna dig då lite lyx, samtidigt som du är vaksam på dina egna beteendemönster.

Din andliga aspekt

Two of swords

Två i svärd innebär alltid ett avgörande vägval och brukar ofta avbildas som en ung kvinna som sitter med ögonbindel och två svärd som pekar åt varsitt håll i handen. Svärden symboliserar de olika vägarna och ögonbindeln står för att du måste vara klok i dina val och inte välja efter vad du ser vid den första anblicken, utan också känna dig för, tänka och använda dig av din intuition.

Det vägval som åsyftas de närmaste dagarna handlar om din andliga aspekt och vilka beslut du bör ta där. Du måste verkligen känna efter nu vad som är bäst för dig . Troligen kommer du att ställas mellan alternativ där en väg är andlig och den andra inte alls är det. Jag vet vad jag skulle väljas, men ditt val är ditt och du måste ta det själv.

Längtar du efter att få veta mer? Boka en privat sittning hos mig på Helhetshälsan i centrala Stockholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *