Nu är november här. Vädret har varit grått de senaste dagarna. Vi har fått striktare restriktioner gällande corona i stora delar av landet igen. Samtidigt har vi en oro i världen, då ett stort presidentval sker på andra sidan Atlanten. Men allt det här sker på ett större och världsligt plan. Nu ska vi titta på vad korten säger på det personliga planet, för där verkar det ändå se helt annorlunda ut:

Beskrivning saknas.

Din fysiska och praktiska aspekt

XIX. The Sun

Jag börjar som alltid med kortet i mitten, en position som berättar om det praktiska och fysiska i ditt liv. Vad kan du tänka på när det gäller din fysiska hälsa? Får du några råd kring jobb och hem? Sådana saker får du råd om här.

Wow! Läggningen börjar med solen. Ett litet barn sitter på en häst i bara mässingen. Det strålar om hans huvud, som om han vore solen själv.

Vad kan Solen på den praktiska aspekten vilja? Jo, här finns all chans i världen att få känna kroppslig njutning och att kunna släppa lite på hem och jobb. Kortet vill att du ska glädjas och leva för stunden den här veckan. För om du ser dig omkring kommer du att upptäcka många källor till glädje. Och den allra största källan till detta är du själv. Unna dig att må bra, lägg ner stressen och låt dig själv få vara lika obekymrad som ett barn för en stund!

Din känslomässiga aspekt

Princess of Wands

Längst ner till vänster i läggningen finner du positionen för dina känslor. De är viktiga och kommer med budskap till dig i livet. Därför är det bra att lyfta fram just känslorna och titta på dem. Om vi trycker ner det vi känner orsakar vi enbart blockeringar i oss själva, samtidigt som vi tappar kontakten med vårt inre. Så här guidar korten oss in i känslorna, som i sin tur guidar oss.

Drottningen av stavar går självsäkert vägen fram. Hon har en viss fart, vilket syns på att hennes dräkt och hår vajar i vinden. Hon har också en ordentlig vandringsstav med sig. Trots att hon är barfota ser det ut som att hon är beredd att vilja vandra långt.

Här har vi drottningen av kreativitet och nyfikenhet. Kanske kommer du att känna av lusten att vilja skapa och upptäcka lite extra den här veckan. Lyssna i så fall på det. Kreativitet är ett effektivt sätt att ge uttryck för sina känslor. Och om du dessutom går in i skapande med hjälp av ditt förra kort Solens attityd så kommer du dessutom att kunna göra det utifrån en känsla av varande och glädje. Lägg ner prestationen och låt dina känslor få styra dig!

Din mentala aspekt

Ace of Cups

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som ditt superego kan tänka sig att hitta på. Hur vi tillåter oss att tänka påverkar vårt mående både fysiskt och psykiskt, därför kan det vara bra att även titta på den här aspekten med jämna mellanrum.

Ess i bägare. Vatten  bara flödar. Från bägare, vattenfall och strida bäckar. Nymånen står högt på himlen och en laxx hoppar glatt i det friska vattnet.

Det här kortet betyder nystart. Valören ess står alltid för början och nymånen symboliserar starten på en ny livscykel. Nya tankar och idéer spirar inom dig. Det kan till och med vara så att det blir ett ordentligt skifte för dig. Fakta, eller tankar som får dig att tänka nytt och som därför även spiller över på känsloplanet så att du får en skjuts i energi där.

Läs gärna någon ny filosof eller stor tänkare den här veckan. Lyssna på talks och poddar som kan inspirera. Andras tankar och idéer kan definitivt ge dig en stor skjuts framåt i din egen utveckling den närmsta tiden.

Din andliga aspekt

Ace of Pentacles

Slutligen kommer vi till kortet för den andliga aspekten. Den del av oss som vi rent omedvetet alltid strävar efter. Vi behöver känna att vi är en del av något större, och att det finns en större mening i allt. Det är här vi får kontakt med energier, essenser och en känsla av oneness. Någon kallar det för Gud, någon annan för Alltet eller Universum – det beror helt på den individuella utgångspunkten och grundtron. Tarot är ju andligt men icke religiöst, så dess sätt att närma sig olika ämnen passar in i alla trossystem.

Ännu ett ess, ännu en nystart. Den här gången i form av ett Pentagram på himlen. En björn tittar försiktigt ut ur sitt vinteride. Gryningsljuset glöder. Det är dags för nya tider, en ny livscykel.

Det är fascinerande hur korten hänger ihop den här veckan. Och det är så tydligt att ett skifte är på gång ur alla aspekter. Hur stort det skifte blir för just dig beror dock på hur mycket du vågar och hur mycket du tar tillfället i akt och fångar de chanser som kommer förbi.

Pentagram är ett jordiskt och praktiskt tecken. Det är intressant att det dyker upp på just din andliga aspekt. Inga delar av dig är ju isolerade som sagt, och du kan leva andligt även i det jordnära. Här handlar det dock troligen om nya sätt att ta dig an andligheten på. Den behöver inte alltid vara så storvulen och fylld med kickar och snabba energier. Nä, andligheten kan också vara lågmäld, långsam och väldigt jordande. Nu är det dags att upptäcka den sidan av andligheten, om du inte redan gjort det. Om du är van att befinna dig där, så är kortet enbart en uppmuntran för dig att fortsätta, för på den vägen kommer du också att kunna upptäcka nytt.

Vad är då andligt jordnära? Ja, det kan vara att använda sig av working meditation eller walking meditation. Vara närvarande i allt du gör och se det andliga i allt smått. Det kan också vara att låta det andliga styra när du skapar med händerna. Eller att ta dig ett samtal med Moder Jord. Närma dig andligheten långsamt, vördnadsfullt utan att söka något särskilt. Se hur det gudomliga är manifesterat på jorden och nöj dig med att observera. Du behöver inte uppnå något, du behöver inte sträva. Allt sådant sker av sig självt.

Vill du veta mer?

Jag möter dig gärna för en psykologisk tarotsession eller en Zen Coaching där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup.

Kontakta mig om du har några frågor.

Eller boka tid direkt. Jag håller till på Helhetshälsan, centralt i Stockholm.

Du är varmt välkommen!