Vi är ett presidentval bort. Merkurius är inte längre i retrograd. Månen är på väg i nedan. Kvällarna är allt kortare. Det finns kort sagt mycket där ute som både signalerar förändring och vila.

När jag lägger de nya korten för veckan ser jag att två av dem är samma som förra veckan, bara på olika platser. Låt oss se vad veckan kan innebära enligt Tarot:

Beskrivning saknas.

Din fysiska och praktiska aspekt

Nine of Sacred Circles

Jag börjar med kortet i mitten, en position som berättar om det praktiska och fysiska i ditt liv. Vad kan du tänka på när det gäller din fysiska hälsa? Får du några råd kring jobb och hem? Här kan du få en aning om det.

En vis äldre kvinna sitter ner. Runt omkring henne har hon en trumma, en drömfångare, bär, en skördekrans, stenar, vatten och rökelse. Hon håller i en skallra och vid hennes vänstra axel sitter en stor falk.

Detta kort har med sig alla element. Det utstrålar trygghet och lugn. Med det skulle jag vilja säga att du har allt du behöver. Det innebär att du kan hitta handlingskraft utifrån ditt inre lugn. Du behöver inte stressa och sträva. Det finns inget du behöver jaga. Detta är en ganska skön utgångspunkt att agera ifrån när man ska få saker gjorda. Allt kan göras i lagom takt och du kan låta allt få bottna i dig innan du hastar iväg. För här behövs ingen hast alls. En sak i taget är melodin de närmsta sju dagarna.

Din känslomässiga aspekt

The Sun

Längst ner till vänster i läggningen finner du positionen för dina känslor. De är viktiga budbärare till dig gällande vilka behov du har just nu. Därför är det viktigt att titta på dina känslor.  Om vi trycker ner det vi känner orsakar vi enbart blockeringar i oss själva, samtidigt som vi tappar kontakten med vårt inre. Så här guidar korten oss in i känslorna, som i sin tur guidar oss vidare.

Här vill Solen visa sig. Förra veckan hade du detta kort på platsen för din fysiska aspekt, och nu har den vandrat vidare i sin bana och tagit sig in till dina känslor. En skarp men varm stråle av ljus genomsyrar hela kortet. Där finns också en pyramid i botten av kortet och några egyptiska symboler på sidan. Det är dock ljuset och vad det för mig sig som är viktigt.

Varandet här och nu. Känslor som sköljer över dig och som vill få komma upp i ljuset. Att tillåta flödet av känslor och varken stoppa upp eller hålla kvar är något som du skulle må enormt bra av just nu. Här kommer ordet acceptans upp. För det verkar vara som så att när du tillåter dig själv att känna det du känner i nuet och accepterar dina inre känslovågor precis som de är så sker ett typ av skifte inom dig. Du får en helt annan lätthet i ditt inre, du får lättare till skratt och lekfullheten vaknar. Det är okej att vara människa. Det är okej att vara precis som du är. Och i den acceptansen finner du en vila och en styrka.

Din mentala aspekt

Ace of Sacred Circles

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som ditt superego kan tänka sig att hitta på vad gäller borden, måsten och normer. Hur vi tillåter oss att tänka påverkar vårt mående både fysiskt och psykiskt, därför kan det vara bra att även titta på den här aspekten.

På denna position hade du Ess i Bägare förra veckan. Nu har du Ess i Pentagram, ett kort som fanns med även förra veckan fast på din andliga position. Nu har den ”halkat ner” till tankarna istället.

Valören ess står alltid för början och nystart. Sacred Circles, som i vanlig afall heter Pentagram, står för det som är jordnära. Här verkar det handla om en nystart i ditt tankesätt. Det handlar om en liten enkel skiftning i tankesättet som för dig framåt på det mer praktiska planet. Det kan handla om att ta dig an utmaningar på ett annat sätt, att hitta nya sätt att strukturera din vardag eller låta dina tankar få upptas av någon helt ny idé. Hur som helst är det en bra grogrund för ett litet skifte just nu, och därför uppmuntrar kortet dig att testa nya tankebanor i ditt vardagliga liv.

Din andliga aspekt

King of Staves

Slutligen kommer vi till kortet för den andliga aspekten. Detta är den del av oss som vi rent omedvetet alltid strävar efter. För i vår natur finns det att vi vill utvecklas här. Vi behöver känna att vi är en del av något större, och att det finns en större mening i allt. Det är här vi får kontakt med energier, essenser och en känsla av oneness. Någon kallar det för Gud, någon annan för Alltet eller Universum. Vad just du kallar det för beror på din egen grundtro.

Här får du den trygga egyptiska kungen av stavar. Han står mellan två lejon, varav ett gnider sitt ansikte mot honom och ett verkar titta på något längre bort. Kungen har en ståtlig huvudbonad och håller två stavar i händerna.Bakom honom brinner en evig eld.

Detta blir för mig ett budskap om gudomlig inspiration och om kraften som finns bakom din kreativitet. Det kan vara så att tankar och idéer plötsligt kommer till dig denna vecka. Då ska du veta att de kommer från djupet av din intuition och att de är sammanlänkade med Universums energi. Lita på dem. För om du vågar göra det så kommer du att finna en styrka och en beslutsamhet där. Du är i kontakt. Tillåt dig att hänge dig åt sådant du brinner för. Där finns en enorm kraft och en gåva som du kan ge till världen.

Vill du veta mer?

Jag möter dig gärna för en psykologisk tarotsession eller en Zen Coaching där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup.

Kontakta mig om du har några frågor.

Eller boka tid direkt. Jag håller till på Helhetshälsan, centralt i Stockholm.

Du är varmt välkommen!