Jisses, så tiden går! På söndag är det redan första advent, och jag var i skogen och plockade mossa till min adventsljusstake idag. Vi går in i en period som kan vara rätt så mysig, men också hektisk. Hur ser denna tid ut i år? Se vad korten säger. Där kan du få några hintar:

Beskrivning saknas.

Din fysiska och praktiska aspekt

VIII – Strength

Jag börjar som vanligt med kortet i mitten, platsen i läggningen som berättar om det praktiska och fysiska i ditt liv. Vad kan du tänka på när det gäller din fysiska hälsa? Får du några råd kring jobb och hem? Sådana saker brukar dyka upp här.

Styrkan visar sig i en form som är både mild och kraftfull. En ung kvinna har ett stort lejon vid sin sida. Prydd med blomstergirlanger står hon med en kärleksfull hand på hans rygg. Lejonet ifråga ser ut att njuta och sluter ögonen en aning av beröringen.

Går inte allting som du vill just nu? Påminn dig i så fall om den styrka som bor inom dig. Kortet vill påminna dig om vad äkta styrka är för något. Det är inte att forcera vare sig din egen kropp eller händelse i omgivningen. Det är inte heller att ta sig fram med aggressivitet gentemot dem du möter. Nej, äkta styrka handlar om förmågan att stå upp för sig själv i tillit och kärlek. Det är bra om du är lyhörd mot både dig själv och omgivningen just nu. Det kanske inte är så att du behöver låta ditt kontrollbehov styra? Våga istället luta dig tillbaka och ha tillit till att allt kommer gå bra till slut. Du kan inte ändra på andra. Du kan bara ändra på dig själv. Och gör du det i kärlek så hittar du också din kraft och din styrka.

Din känslomässiga aspekt

Ace of Wands

Längst ner till vänster i läggningen finner du platsen som handlar dina känslor. Alla känslor du känner är vägvisare för vilka inre behov du behöver se över i livet. Om du har för vana att låta dina känslor få guida dig är du på vägen att hitta ett framgångsrecept i din egen utveckling. Kortet i denna läggning kan hjälpa dig på vägen.

Framför en grottöppning reser sig en glödande stav. Där ute glittrar stjärnhimlen och hela landskapet nedanför verkar ligga i ett närmast magiskt ljus.

Drömmar, både på natten och dagen kan komma upp för dig just nu. Idéer och kreativa uppslag ligger också nära till hands i ditt medvetande. Rådet du får är att lyssna på ditt hjärtas längtan att skapa eller uttrycka dig. Att låta det som vill komma ut få ta plats. Håll inte dig själv tillbaka, utan låt ditt eget blommande ta plats!

Din mentala aspekt

5 of Swords

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som ditt superego kan tänka sig att hitta på. Hur vi tillåter oss att tänka påverkar vårt mående både fysiskt och psykiskt, därför kan du ha mycket att hämta från vägledning kring detta.

Fem i Svärd. En man har stuckit ner två svärd i marken och lämnat dem bakom sig. Han bär på tre ytterligare svärd och spanar utåt, bortåt.

Det här kortet betyder vapenvila. Du ser ut att ha lämnat en konflikt bakom dig, men att känslorna efter den fortfarande innebär att du känner dig lite sårad.  Det kortet vill råda dig till att göra är att välja dina strider. Du kan, precis som jag skrev om det första kortet Styrkan, inte styra andra. Du kan enbart styra dig själv och dina egna tankar. Släpp taget om andra och börja med att bygga upp dig själv istället.

Din andliga aspekt

4 of Swords

Slutligen kommer vi till kortet för din andliga aspekt. Det är den del av oss som vi rent omedvetet alltid strävar efter. Vi behöver känna att vi är en del av något större, och att det finns en mening i allt. Det är här vi får kontakt med energier, essenser och en känsla av oneness. Någon kallar det för Gud, någon annan för Alltet eller Universum – allt beroende på vad just du har för egen trosvärld.

Här får du också svärd, men den här gången nummer fyra. En man sitter fridfullt med korslagda ben med tre svärd svävande bakom sig och ett framför sig på golvet. Han ser ut att vara i djup meditation.

Du har nått en bit i din andliga utveckling. Nu är det dags att vila. I det stilla kan du också nå insikter. Att sträva efter något är att inte släppa taget, och det är det senare du behöver göra just nu. Försök dig gärna på stilla meditation. I varandet finns expansionen.

Vill du veta mer?

Jag möter dig gärna för en psykologisk tarotsession eller en Zen Coaching där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup.

Kontakta mig om du har några frågor.

Eller boka tid tid direkt via knappen nedan. Jag håller till på Helhetshälsan, centralt i Stockholm.

Du är varmt välkommen!