Blogg

Råd för v. 48

Jag har just nu äran att få befinna mig i Madagaskar. Förutom värmen och allt det vackra är det underbart att få känna av ett tempo som är långsamt och milt. Vi behöver alla se till att sakta ner ibland, även om det inte sker så långt bort som i Afrika.

Det kändes speciellt att lägga kort med keltiskinspirerade bilder på en vit strand idag, särskilt som ett av korten har till och med snö på sig:

Din fysiska aspekt

Five of Vessels – Ecstasy

Det finns mycket att njuta över veckan som kommer, det gäller bara att se det och att du sätter dig själv i den stämningen. Visst- om du vill finns det massor att stressa upp sig över också, men varför välja att göra det när du för tillfället har förmågan att släppa?

På bilden ser du en person som går helt upp i nuet och ”förlorar” sig där. Det kallas för att finna flow, och det kan du också göra. Det underlättar om du ägnar dig åt något du tycker om att göra. Är du konstnärligt eller musikaliskt lagd kan du gå upp i konsten, men det går lika bra att njuta av ett bullbak, adventspyssel eller varför inte att meka med bilen?

Det praktiska kan vara vägen till att hitta ett sätt att vara närvarande i nuet, så se till att utnyttja och se glädje i denna aspekt!

Din mentala aspekt

Ace of Stones – The Foundation of Life

Här ser vi ytterligare ett exempel på hur våra olik aspekter/lager är starkt knutna till varandra. Ändrar du på något i en aspekt ser du alltid följder i de andra två.

Här får du Ess i Pentagram, som kortet vanligtvis kallas. Ess är alltid början på något och Pentagram står för den praktiska, jordiska delen i ditt liv. Det betyder att även här ser vi hur du skulle må bra av att hitta ett sätt att förhålla dig till dina praktiska sysslor, även mentalt.

Det är lätt att njuta av en syssla som man är intresserad av och anser vara sin hobby, men hur förhåller du dig till dina vardagliga praktiska åtaganden? Ser du dem som måsten i livet, som något du bara måste göra eller kan du njuta där också?

Kanske kan den här veckan bli en vecka då du kan försöka se på dina praktiska göromål som något meditativt och något du kan njuta av istället? Om du går upp i det du gör, och till exempel njuter av att se hur rent och fint det blir när du städar eller diskar kommer du att få en helt annan ro och tillfredsställelse i det du gör.

Din andliga aspekt

Page of Arrows – Wren

På svenska heter denna lilla fågel gärdsmyg. Hon är en pigg och nyfiken liten varelse som alltid är redo att flyga till ett nytt ställe som lockar. Hon är även en fågel som månar mycket om det som är viktigt för henne, som boet och familjen och symboliserar ofta även föräldraskap i den keltiska traditionen.

Att gärdssmygen kommer in i din andliga aspekt just nu kan handla om nyfikenheten som fågeln besitter. Var beredd att prova nytt, och var öppen för flera olika sätt att se världen på. Kanske kan andras syn på livet inspirera dig i din egen andliga resa?

Moder- eller fadersaspekten som fågeln också besitter kan vara en påminnelse för dig att ta hand om dig själv och vara lyhörd för dina egna inte behov. Genom att lyssna inåt kommer du i kontakt med essensen och kraften som inte bara finns inom dig utan som genomsyrar allt här på jorden.

1 reaktion på ”Råd för v. 48

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *