Första advent har varit, många av oss har pyntat lite inför julen. Vi börjar veckan med en fullmåne, och en tunn tunn hinna av snö har lagt sig på marken. Med lite ljus både inne och ute känns det som att det inte är lika mörkt längre. Det är dags att mysa in sig inför jul.

Jag lägger korten, och ser att vi får hela tre av fyra kort ur den Stora Arkanan. Det betyder att mycket som händer kommer att vara av betydelse just nu. Mycket spännande!

Beskrivning saknas.

Din fysiska och praktiska aspekt

XX – Judgement

Jag börjar med kortet i mitten, en position som berättar om det praktiska och fysiska i ditt liv. Vad kan du tänka på när det gäller din fysiska hälsa? Får du några råd kring jobb och hem? Låt oss titta efter.

En enorm, vit och vacker ängel står med fötterna i vattnet. Hennes vingar är utfällda, hon är barfota, håller en lur i handen och ser ut att vara både på jorden och i himlen samtidigt. Ovanför hennes uppsträckta hand glittrar stjärnor, och särskilt en stor en som skulle kunna vara vår polstjärna.

Något i ditt praktiska, fysiska liv verkar få ett skifte just nu. Det kan kännas skrämmande till en början, men det som sker är av godo. Om du inte kan se det goda i det exakt nu så kommer du att kunna förstå det i framtiden då du har hunnit få ett större perspektiv.

På det yttre planet kan du känna dig förfördelat och orättvist behandlad, men i djupet vet du att du är inne på rätt väg. Försök att inte fastna i detaljer och petitesser denna vecka- något större är i görningen just nu. Lita därför på synkroniciteten.

Din känslomässiga aspekt

VIII – Strength

Längst ner till vänster i läggningen finner du positionen för dina känslor. Känslorna är viktiga budbärare till dig gällande vilka behov som längtar efter att bli tillfredsställda inuti dig. Om vi trycker ner det vi känner orsakar vi enbart blockeringar i oss själva, samtidigt som vi tappar kontakten med vårt inre. Här guidar korten därför in oss i känslorna, som i sin tur guidar oss vidare.

Här får du Styrkan, det kort som låg på platsen för din fysiska aspekt förra veckan. Det betyder att processen har fördjupats och nu mer har internaliserats i dig. Styrkan är både mild och kraftfull på en och samma gång. Med kvinnans milda hantering av sitt lejon visar kortet att äkta styrka inte är något brutalt eller aggressivt. Tvärtom så handlar denna inre styrka om att med kärlek och förståelse kunna stå i sin kraft.

Var inte för hård på dig själv den här veckan. Låt din inre kritiker få vila, annars trycker du bara ner dig själv i skoskaften. Du är stark, och med självkärlek och lite förståelse för dig själv kommer styrkan i dig få möjlighet att blomma ut. Behandla även alla du möter likadant. Ingen mår bra av piskrapp och hårda tag. Det är empati och varsamhet som gäller.

Din mentala aspekt

V – The Hierophant

Din mentala aspekt handlar om dina tankar, dina föreställningar om livet och om allt som ditt superego kämpar med vad gäller borden, måsten och normer. Det är viktigt att titta på den här aspekten av oss själva, då den i stor grad påverkar oss känslomässigt.

Här kommer stora Hierophanten, som brukar kallas för Översteprästen på svenska. Han bär på en bok och har en stav vid sin sida. Han håller upp sin högra hand på ett sätt så att det ser ut som att han välsignar någon.

Stora djupa kunskaper kan komma till dig just nu, eller så dyker gamla upp i ditt minne. De insikter som dessa för med sig är ett bra rättesnöre i ditt liv. Förkovra dig gärna och lev så som du lär. Kom dock ihåg att det du får till dig i form av kunskap är till för bara dig. Andra behöver inte följa samma lära. Det kan nämligen finnas en viss tendens hos dig att vilja tala om för andra hur de ska leva just nu, men det är inte din uppgift. För att må bra behöver du forma ditt eget liv såsom du vill ha det. På så sätt kan du vara en förebild för andra.

Din andliga aspekt

Page of Cups

Slutligen kommer vi till kortet för den andliga aspekten. I vår innersta natur söker vi alltid utveckling på den här fronten. Vi behöver känna att vi är en del av något större, och att det finns en större mening i allt. Det är här vi får kontakt med energier, essenser och en känsla av oneness. Någon kallar det för Gud, någon annan för Alltet eller Universum. Det beror helt och hållet på vad vi tror på från början.

Här får du budskap av pagen i bägare. Han står ute vid sidan om vattnet och tittar mot något okänt framför sig. Ur bägaren han har i handen dyker en fisk upp. Den tittar på pagen och verkar söka ögonkontakt.

Känslor pockar på just nu. Någonting inom dig vill ha uppmärksamhet. Ditt fokus är dock gärna någonstans i det yttre istället, så det är bra att påminna dig själv om var du egentligen behöver rikta ditt fokus. När du tittar inåt upplever du expansion. Dina andliga upplevelser står inte att finna utanför dig. De är i ditt inre, och när du tillåter dig själv att upptäcka det kommer du allteftersom få nya andliga insikter- ett steg i taget.

Vill du veta mer?

Jag möter dig gärna för en psykologisk tarotsession eller en Zen Coaching där du får möjlighet att upptäcka ditt eget varande och djup.

Kontakta mig om du har några frågor.

Eller boka tid direkt. Jag håller till på Helhetshälsan, centralt i Stockholm.

Du är varmt välkommen!

Jag kommer dessutom snart att lansera nya erbjudanden inför jul och nyår, så håll utkik på min hemsida eller på min sida på Facebook.

Ha en fin vecka!