December och midvintermånaden är kommen. Många pyntar sina hus med ljus och klara färger. På så sätt blir vi piggare och mer bekväma i mörkret. Även jag har tänt det första adventsljuset idag. Det känns rätt så mysigt att kura ihop sig vid en liten låga som kan påminna oss om värmen.

Vad säger min läggning om den första veckan i advent? Ja, det ska du få läsa om här:

Kroppen

Nine of Stones, Tradition

I adventstider och under december månad är många styrda av vanor och traditioner. Dessa traditioner ändras givetvis också genom åren, och så ska det vara, men att känna en viss likhet från år till år ger oss trygghet och får oss att må bra. Just nu finner du ro i det traditionella och det som du är van vid. Du får en viss frid av att titta på den där staken som du satt i fönstret och av att känna doften av saffran och pepparkakor i ditt hem. Det händer dock också att vi har traditioner som vi inte tycker om och sådana vi bara blir stressade eller mår dåligt av. Det är ingenting som säger att du måste fortsätta med något bara för att allt ska vara lika från år till år. Det kanske är dags för dig att fundera över hur du verkligen vill ha det? Fortsätt med att bibehålla de traditioner du mår bra av, men lyssna på dig själv vad gäller resten. Kanske är det så att du kan skala av en hel del måsten?

Själen

Page of Stones, Lynx

Dina tankar går i planer om förändringar antingen hemma eller på jobbet. Du är dock försiktig, och det är inte säkert att dina tankar är särskilt långtgående än. Att du inte går så fort fram verkar vara klokt just nu. På så sätt hinner du känna dig för. Tänk på att det är viktigt att din magkänsla får vara med i dina beslut. Det är lätt att hjärnan tar över, och då missar man de små signaler som intuitionen sänder ut. Se till att de får vara med i dina planer och beaktanden.

Anden

Ten of Arrows, Instruction

Den här veckan skulle du må bra av lite andlig påfyllning. Läs en bok eller lyssna på en pod som tar upp tankar om livet som du kanske inte har snuddat vid tidigare. Man behöver inte svälja allt man läser, men allt som kommer i ens väg kan däremot inspirera till något. Små korn som kan kännas sanna för dig kan bilda en helhet och växa till din egen stora livsfilosofi. Känn hur de olika budskapen klingar i din kropp. Vad känns rätt? Där du hittar någon form av glädje eller entusiasm kan det vara värt att undersöka vidare.

Vill du ha tips på litteratur, poddar och sidor att följa? Jag listar några tips med olika andliga perspektiv här:

Tigmonk (blogg)

Deepak Chopra (hemsida)

Finding Clarity av Jeru Kabbal (bok)

Oprah´s Super Soul Conversations (podd)

The Miracle of Mindfulness av Thich Nhat Hanh (bok)

Tarot- den inre världsomseglingen av Thomas Jönsson (bok)

Myter & Mysterier (pod)

 

God läsning och lyssning. Ha en fin vecka!