Decembermorgonen är mörk, och det är kura-ihop-sig-tider för många av oss. Själv gillar jag att kliva upp lite tidigare än de andra, tända ljus och dricka en kopp kaffe i tystnad. Denna måndag morgon gjorde jag just det tillsammans med veckans tarotkort:

Din fysiska aspekt

Princess of Pentacles

Denna gång har du fått ett jordat och praktiskt kort på din fysiska aspekt. Prinsessan av pentagram står och tittar på det fysiska pentagrammet som hon håller i handen. Hon ser ut att tänka och göra upp planer.

Kanske är det så att det är mycket praktiskt för dig att fixa och trixa med just nu, och det är ju ganska naturligt inför vår julehögtid. I detta kort innebär dock inte alla praktiska göromål stress, utan här finns en njutning också. Om du planerar att göra lite i taget precis som denna prinsessa gör, och sprider ut det du behöver göra så att allt inte behöver göras i sista stund kommer du att kunna använda dig av tiden bättre. Sedan handlar hur du känner dig inför allt som behöver göras lite om inställning också. Prioritera, planera och bestäm dig för att vara närvarande i det du gör så kommer allt att kännas så mycket lättare, och kanske till och med roligt!

Din mentala/själsliga aspekt

XV. Cernunnos

Cernunnos brukar kallas för Djävulen i ursprungslekarna. Här avbildas ett sovande kärlekspar, njutfullt sammanlänkande i varandra. Bakom/ovanför dem tornar en ruskig behornad varelse upp sig.

Här handlar Djävulen om balans. Du har möjlighet att släppa loss de närmsta dagarna, förlusta dig och ha roligt. Gör det, se til att ha kul, men gör det med måtta. Kortet uppmanar dig att inte tappa kontrollen, att inte gå all in på festligheterna just nu. Du behöver hålla framför allt psykiskt just nu- och det gör du bättre om du ser till att ha en balans mellan vila, arbete och fest.

Din själsliga aspekt

Seven of Swords

Här ser du en man som sitter vid sitt skrivbord och tänker och skriver. Genom det öppna fönstret skiner månen, symbolen för intuition.

Denna man håller tydligt på med någon form av mentalt arbete, och det syns riktigt hur han tänker. Detta är ett kort som man kanske egentligen skulle tycka passade bättre att få under den mentala aspekten i läggningen.  Men nu är det ju faktiskt så att alla sidor av oss själva hör ihop och det ena ger det andra. Jag tolkar det som att din andliga aspekt skulle kunna utvecklas av input utifrån just nu. Försök att hitta någon bok eller pod att läsa eller lyssna på denna vecka, något som ger dig andliga tankefrön att växa med. Det kommer att få dig att expandera och kanske ta ett nytt utvecklingssteg andligen.

Är du intresserad av att få tips på böcker? Kolla in denna sida senare under veckan- jag ämnar lägga ut sådant som jag kan rekommendera och som kanske också kan vara fina andliga julklappar till dina nära och kära.

Ha en fin vecka!