Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 51

Julen närmar sig med stormsteg, men innan dess, för att vara exakt i slutet på vår kommande vecka, kommer midvinterståndet att ske. Det betyder att veckan vi har framför oss är den mörkaste veckan på året. Kommande söndag är den absolut kortaste dagen i vårt årshjul. Det brukar innebära att detta är en bra tid att vara i stillhet och i reflektion- men hur många av oss sakta ner just denna vecka innan julafton? Låt oss se vilka råd korten ger angående på vad du kan tänka på för att må så bra så möjligt:

Din fysiska aspekt

Five of Swords

Någon har vunnit en seger, vapen ligger på marken, och en annan person går nedslagen därifrån. Den som segrat sneglar lite över sin egen axel, och har ännu inte lagt ned vare sig sköld eller svärd.

Detta kort visar att du har nått eller snart når vissa framsteg rent praktiskt. Bra saker har blivit gjorda, men du är också medveten om att detta bara är ett delmål och att mer måste göras. Kanske kan du dock passa på att vila en stund just nu? Var snäll mot dig själv och samla på dig lite kraft innan du tar tag i saker och ting igen.

Din psykiska aspekt

Six of Swords

Två personer, en man och en kvinna blir skjutsade på ett mörkt vatten i en träbåt. De styr ingenting själva, men de ser framåt.

Det här kortet handlar på ett sätt om tillit till livet och din egen situation, och att du är på väg precis dit du ska. Allt du har varit med om i livet har, vare sig du vill elel rinte, format dig till den person du är idag.

Ibland kan det kännas som att du själv inte har valt att hamna där du är just nu, men om du ser ditt liv i ett större perspektiv kan du också se att det nästan alltid är du som själv valt vilken båt du ska sätta dig i eller hur du ska reagera på en viss situation eller ett visst bemötande. Det enda du kan och bör försöka styra i livet är dig själv. Du gör val varje dag, både små och stora. Försök att ha det i åtanke denna vecka- vilka val gör du och vad leder de till gällande ditt mående? Observera dig själv för att sedan kunna göra mer medvetna val i livet. Vad står du för och hur syns det på det sätt du lever?

Din andliga aspekt

Princess of Wands

Här har vi en kvinna som självsäkert går på vägen med en vandringsstav i hand. Vinden fläktar i hennes hår och kläder, och hon ser ut att ha sin blick stadigt framåt.

Vad gäller din andliga utveckling så går du stadigt framåt. Du blir alltmer medveten om att livet och världen är så mycket mer än du med ögat kan se, och du gillar att gå in i en känsla som både känns mystisk och energifylld på en och samma gång. Ett sätt att nå hit är via kreativiteten och skapandet. När du fullständigt går upp i något kan du hitta ett flow som nästan kan kännas magiskt. Just nu innan jul finns det många tillfällen att hamna där. I pysslandet, bakandet, paketinslagningen bland annat kan du bestämma dig för att helt försvinna in i det du gör och skärma av dig från andra tankar och måsten . Där kan du hitta en känsla av mindfult varande som i allra högsta grad känns andligt.

 

Är du intresserad av en mer personlig läggning? Jag gör både längre sittningar och kortare i form av en årsstjärna. Du kan boka tid hos mig på Helhetshälsan där jag sitter – bara ett stenkast från Norra Bantorget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *