Den här helgen har det legat vårkänningar i luften på många ställen i landet. Det är ljusare ute och man kan faktiskt höra en hel del fågelsång när man tar sig en promenad i naturen. Jag vet inte hur det är med er, men mig ger det en hel del extra energi. Korten, som kommer från Tarot of Sacred Feminine denna vecka, förutspår inte det fortsatta vädret, men ger dig lite tips om vad du kan tänka på för att känna dig hel:

Kroppen

10 i stavar

Kortet visar på en tjej som står stadigt på jorden i bergen samtidigt som Moder Jord vilar i hennes bröst. Detta föreslår att under den kommande veckan kommer du att ha en tendens att vilja ta på dig lite extra ansvar hemma eller på jobbet, som båda representerar fysiska aspekter av våra liv. Du kommer främst att fokusera på sådant som du är bra på och du kommer att kunna få mycket gjort. Arbetet i sig betyder inte att du får en extra stressig vecka, utan bara att du tar i lite mer men på ett annat sätt än du brukar. Stress sitter i sinnet och inte i det fysiska agerandet , och just under de kommande dagarna kommer du att klara av att få mycket gjort utan för den skull stressa sönder dig själv. Efteråt, när du gjort det du ska, kommer en djup tillfredsställelse att infinna sig. Du kan vara nöjd över dig själv!

Själen

9 i svärd

Den här veckan bör du vara vaksam på dina egna tankemönster. Det finns en risk att dina negativa tankar gör dig paralyserad, och det vill du inte nu eftersom du egentligen planerar att få en hel del gjort.

Veckans råd till dig vad gäller dina egna tankar är att se dem för just vad de är- tankar och inget annat, inget som egentligen är verklighet. Ta ett steg tillbaka när tankarna kommer, lägg märke till dem och konstatera att nu kommer de där bråkiga tankarna igen. Låt inte dem få styra in dig i något drama, utan se dem som något helt separat från dig själv. Du är inte dina egna tankar. Det är ditt ego som tar till dem för att styra på ett sätt som egentligen inte gynnar dig. Du är så mycket mer än både ditt ego och dina tankar!

Anden

20 Yttersta domen

Den här veckan verkar kunna bringa med sig nya andliga insikter för dig. Det finns en möjlighet att du får aha-upplevelser kring vad du gör här på jorden och syftet med ditt liv. Du kan få en känsla och upplevelse av att du är en del av något större, att du är sammankopplad med alltet på ett sätt som troligtvis blir väldigt påtagligt.

För att kunna landa i denna känsla är det väldigt viktigt att du är uppmärksam på vad som händer inom dig, på vilka förnimmelser och känslor som dyker upp. Det är också av betydelse även i denna aspekt att du är vaksam på dina tankar, precis som själskortet redan berättat. Det är lätt att tänka sönder sina upplevelser, att låta egot vifta bort dem eftersom de kan upplevas som subtila och overkliga om hjärnan får bestämma. Ta i stället till vara på dem, och våga släppa in det din ande så väl behöver för att kunna blomma.