Blogg, Veckans läggning

Råd för v. 9

Hemma hos mig har våren kommit. Knoppar har slagit ut, och enstaka blommor börjar visa sig. Trots att det är ovanligt tidigt i år är det samtidigt bara så vackert ute. Därför har jag bestämt mig för att tillåta mig njuta av det Moder Jord ger oss i form av ögonfröjd.

Här har du veckans läggning från min trädgård som har börjat spira:

Kroppen – din fysiska och praktiska aspekt

14. Balance

Två ormar, som symboliserar olika sidor av dig, det inre och det yttre, slingrar sig samman kring en stabil trädstam. Trädet har kraftiga, stadiga rötter och runtomkring finns en mossa som känns jordande.

Detta kort skvallrar om ett lugn under veckan som kommer. Du behöver få vila och slippa ta några större beslut under denna sjudagarsperiod. Försök att tänk på din hälsa lite extra. Se till att du äter nyttigt och att du får den sömn du behöver – allt för att nå fysisk balans.

Själen – din mentala och känslomässiga aspekt

Three of Stones – Creativity

Även här får du ett kort där rötter är en stark symbol. Kvinnans kläder växer sig ner mot marken och bildar ett nät av stabilitet.

Rent känslomässigt mår du också bra av att ta det lite lugnare än vanligt under veckan som kommer. Ägna dig gärna åt grundande, kreativa aktiviteter. Du mår bra av att skapa och göra praktiska ting just nu. Det kan vara allt från att plantera blommor eller städa ditt hem till att ägna dig åt något faktiskt hantverk.

Brukar du inte unna dig alltför mycket tid åt dina fritidsintressen? I så fall behöver du ändra på din inställning, i alla fall de närmsta dagarna. Att ägna sig åt något grundande och lugnande är friskvård för själen. Och du är mer än värd att få må bra!

Anden – din spirituella aspekt

Page of Bows – Stoat

Illern är en snabb och nyfiken liten figur. Den vet vad den vill, men den kan också snabbt ändra riktning när andan faller på.

Andligt är detta ett härligt kort att få. Här finns en lust att växa spirituellt och du blir lätt nyfiken på olika inriktningar som du möter på vägen. Undersök gärna sådant som kommer i din väg och tillåt dig att nosa på sådant som verkar intressant.

Du behöver inte djupdyka i allt som du kommer över, utan tvärtom. Denna vecka går mer i lätthetens tecken. Inga beslut behöver vara för evigt. Lev i nuet och tacka ”ja” till sådant som lockar dig just för stunden. Om vägen inte är för dig kan du alltid vända om, lätt som en iller, efter en stund. Om du inte nosar på det nya lite först vet du inte heller riktigt vad du går miste om.

Ta inte livet så allvarligt. Våga vara lite nyfiken och andligt modig denna vecka!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *