Magi för ditt inre

Se det vackra!

Hur gör du när du åker till jobbet?

Använder du din resa till att vara närvarande i nuet för att komma pigg och fräsch till arbetet, eller befinner du dig i tanken redan där?

Vi lever i ett prestationssamhälle där görandet anses viktigare än varandet, och många börjar planera sin arbetsdag i huvudet redan innan de är på arbetet.  Det är mycket vanligt att en form av stress byggs upp redan innan du är på plats. Varför inte utnyttja din restid att komma ner i varv och befinna dig i ett mindfullt nu istället? Det behöver inte allas vara särskilt krångligt och svårt om du tar till ett knep som faktiskt kan användas både i kollektivtrafiken och mitt i en bullrande stad.

Trickset är enkelt. Allt du behöver gör är att lägga ner mobilen och vara alert och uppmärksam på din väg. Lägg märke till det vackra du ser runtomkring dig. För det finns alltid något som sticker ut och som något extra – en blomsterrabatt i din stad, ett leende barn på tåget, någon reklam som är snyggt designad eller små fina detaljer på olika byggnader som du går förbi.

Passerar du ingen naturskön miljö, anrika byggnader eller vackra planteringar? Tycker du att din väg till arbetet bara är grå och trist? Jag slår vad om att du då inte har tittat efter ordentligt, för det går alltid att finna något, särskilt den här årstiden. En maskros kanske trotsigt tittar upp ur en spricka ur asfalten, en grönskimrande skalbagge kanske kilar förbi, eller någon har kanske givit lite extra kärlek till sin bil vars lack glänser lite mer än de övriga bilarna runt omkring. Det går alltid att hitta något som sticker ut lite extra!

Gör detta till en vana och till en lek. Insup allt det vackra precis som barnen gör. Stanna upp i tanken och se världen med kärlek. Jag lovar att det kommer att ha en positiv inverkan på ditt humör under resten av dagen, och du kommer garanterat att starta dagen mer avslappnat.

Hur många vackra saker hittar du på din väg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *