Hur ofta tar du dig tid att verkligen, verkligen dyka in i dina egna känslor? Och om du brukar göradet- finns det känslor och tankar som du undviker när de dyker upp? Gör vissa delar av ditt liv helt enkelt för ont att tänka eller känna på?

Det här var jag för ett antal år sedan. Jag tyckte att jag hade nått långt i min andliga utveckling, att jag kunde nå höjder när jag mediterade och att jag hade kunskap om många, många teorier och livsåskådningar. Det var i och för sig sant, jag hade uppnått allt det där, jag kunde och förstod mycket. Men en sak hade jag hela tiden undvikit. Jag hade både medvetet och undermevetet valt att svälja alla mina känslor som jag upplevde var för jobbiga.

Ni som läst min blogg sedan tidigare vet att jag brukar predika om hur viktigt det är att ha balans mellan body, mind och spirit för att uppnå välmående och expansion i sitt liv. Jag var inte alls där, även om jag på många sätt var, och tyckte att jag var, väldigt andligt inriktad. Om sanningen ska fram var det mycket som skedde i mitt huvud och som var teoretiskt. Jag var mer i mitt mind än i både body och spirit.

När jag för första gången hamnade på en kursgård där alla känslor skulle fram var jag livrädd. Det är en vanlig föreställning att om man bara vrider på känslokranen lite så finns det ingen möjlighet att stoppa flödet sedan. Jag tänkte också så och hade en föreställning om att jag skulle drunkna i mina egna känslor. Men det gjorde jag förstås inte. Jag överlevde. Våra väsen är så fiffigt konstruerade att mind, body och spirit samarbetar och släpper enbart fram så mycket som vi klarar åt gången. När veckan på kursgården var slut kände jag mig totalt manglad av alla känsloupplevelser,  men också väldigt levande och i kontakt med mig själv. För första gången i mitt liv började jag med intentionen att leva på mina egna premisser. I början visste jag inte riktigt vad dessa premisser bestod av och gick ut på, men steg för steg lärde jag mig.

En av de viktigaste sakerna jag lärt mig är att observera alla mina känslor och att acceptera dem. Jag ser dem som budbärare till mig själv och som livsviktiga i min egen utveckling. De är inte längre ovälkomna gäster som jag försöker trycka undan på bekostnad av min egen hälsa, utan får alla ta en plats i mitt liv om och när det behövs.

När vi lagrar alla känslor och trycker undan dem sätter de sig någonstans i kroppen. Det här kan leda till blockeringar som i sin tur kan orsaka fysiska åkommor. Det kan också leda till svårigheter med temperamentet, såsom plötsliga ilskeutbrott, fobier eller oförklarliga vågor av ledsenhet som kommer och går. På så sätt pyser vi lite av det vi lagrat, men på ett sätt som vi själva inte har kontroll över.

Jag har bestämt mig för att hålla en liten intim kurs angående detta. Kursen kommer att rikta sig till dig som vill börja jobba med dina egna känslor. Vi kommer att göra det på ett milt och mycket praktiskt sätt- och både body, mind och spirit kommer att vara inblandade. Det blir med andra ord ingen risk för att drunkna i känslorna, utan tvärtom kommer vi att känna på olika vägar att rikta våra känslor och göra något magiskt, konstruktivt av dem. Kursen kommer som sagt att vara intim, jag tar emot max 10 kursdeltagare, och vi kommer att hålla till hemma hos mig i Sollentuna, varifrån vi även kommer att gå upp på mitt berg för att göra energiarbete i skogen.  Den kostar 800 kr och kommer att äga rum den 27-28 april. Är du intresserad av att läsa mer kan du göra det här.

Vill du boka upp dig direkt? Då kan du gå till anmälningsformuläret.