Är du vuxen?

Jag menar, vuxen på riktigt?

Då antar jag att du både tar ansvar för dina egna känslor och låter andra vuxna få ta ansvar för sina.

Det är så lätt att skylla sitt eget mående på någon annan eller annat, särskilt om det handlar om känslor av det lite jobbigare slaget. Någon gör dig på dåligt humör, har dålig vibe och förstör stämningen eller gör dig ledsen av olika anledningar.

Det är dina tankar och reaktioner som påverkar ditt mående.

Inte vad andra säger eller låter bli att säga. Inte vad andra har för utstrålning eller sätt.  Allt sådant är utanför dig, medan dina känslor finns inuti dig. Dem råder du själv över. Du sätter dina egna gränser mot vad du själv vill bli påverkad av. Det finns ingen anledning att låta andras känslor smitta av sig på dig.

Så när du känner att vad någon annan i din omgivning utstrålar påverkar dig för starkt har du själv ett val. Du kan välja att låta dig dras med i känslorna och det negativa spelet och du kan välja att stanna kvar i dig själv. Om du väljer det senare har du valt det vuxna alternativet.

Låter det här svårt?

Ja, det är inte lätt till att börja med. Men det går att lära sig. Sedan krävs det träning också. I teorin kan det här låta lätt, men i praktiken kan det vara så mycket svårare att välja det vuxna alternativet. Jag kan dock hjälpa dig på vägen. Genom att boka tid för Zen Coaching hos mig stöttar jag dig i att börja ta ansvar för ditt eget känsloliv.

Det kanske är dags att börja redan nu? Tveka inte att boka en tid. Jag har mottagning på Living Room i Stockholm.